7 rečenica koje svaki bračni par treba često izgovarati

Komunikacija je temelj braka. Ovih 7 rečenica svaki bračni par treba često izgovarati.

Dobra komunikacija je ključ svakog braka. Osigurava da se i vi i vaš supružnik osjećate poštovano, cijenjeno i shvaćeno. Komunikacija je ključ za izbjegavanje i rješavanje svih nesporazuma i problema.

Za one koji su u kršćanskim brakovima, vjera je dodatni izvor podrške u životnim usponima i padovima.

7 rečenica koje svaki bračni par treba često izgovarati

1. “Volim te!”

Čini se da se to podrazumijeva, ali se o tome u današnjim brakovima ne govori dovoljno. Iako iskreno volite supružnika, svejedno mu to recite. Recite to svaki dan. Recite to nekoliko puta dnevno. Nemojte biti poput čovjeka koji je na pitanje svoje žene voli li ju odgovorio: “Rekao sam ti da te volim kada sam te oženio. Ako se ikada predomislim, javit ću ti.”

2. “Razgovarajmo o tome”

Nikad nemojte trpati stvari pod tepih. Budite iskreni prema supružniku. Recite što vam je na srcu i koje misli vas progone. Ako smatrate da postoji problem, pronađite mjesto i vrijeme gdje ćete nasamo razgovarati o tome.

Dopustiti da vas negativne emocije nadvladaju protivno je komunikacijskim načelima. Morate ih se osloboditi kako biste osigurali mirnu komunikaciju u braku.

Prošlost je u prošlosti. Najzdravija stvar za vaš brak je pustiti da ostane tamo. Naravno, važno je rješavati probleme čim se pojave i rješavati ih na način s kojim oboje možete živjeti. Međutim, nakon što se problem riješi, pustite ga. Nemojte to spominjati u budućim raspravama.

3. “Trebam te!”

Brak znači da trebamo jedno drugo. Ne trebati svog supružnika je problem. Ali više od toga da trebate jedno drugo, naučite to reći jedno drugome.

4. “Divim ti se!”

Svaki supružnik ima neke posebne kvalitete i izdvaja se po tome. Pohvalite suprugu kada napravi dobar ručak ili kolač … Pohvalite supruga kada odradi neki posao oko kuće ili provede vrijeme s djecom u parku ili na igralištu. Neka se svaki supružnik osjeća posebno!

5. “Hvala!”

Svatko voli znati da se njegov trud cijeni. Kada supružnik nešto učini za vas recite: “Hvala.” Ako muž ide na posao svaki dan, nemojte taj trud uzimati olako. Ako vaša žena radi, brine o djeci, sprema obroke … što god radila, nemojte to uzimati zdravo za gotovo.

6. “Molim te!”

Svaki supružnik je vrijedan poštovanja, a ono se najbolje pokazuje kroz riječi koje izgovorite. Supružnik će biti puno spremniji pomoći i učiniti stvari za vas ako osjeća da ga poštujete.

PROČITAJTE: 4 rečenice koje muž treba govoriti svojoj ženi

7. “Oprosti mi!”

Svaki je muž povrijedio svoju ženu. Svaka je žena povrijedila svog muža. Naučite reći: “Žao mi je, oprosti mi!” Ne na lakomislen, arogantan način, već iskreno. U brakovima je premalo isprika. Uglavnom, kada zabrljamo ili nekoga povrijedimo, ne pretvarajmo se da se to nije dogodilo … Što prije se ispričajmo!

Zajedno molite

1. Solunjanima 5, 17 nam kaže da se “neprestano molimo”. Molitva nas povezuje s Bogom i podsjeća na Njegovu ljubav, brigu, suosjećanje i vjernost prema nama, i našu prema Njemu.

Molitva također znači iznijeti probleme pred Boga i dati mu do znanja što je uistinu u našim srcima. Ako ste zabrinuti u vezi s komunikacijom u braku, iznesite Bogu u molitvi i recite Mu svoje brige. Kao par, molite što češće.

Odvojite vrijeme za slušanje

Jakovljeva 1, 19-20 kaže da bi “svatko trebao biti brz u slušanju, spor u govoru i spor u ljutnji.”

Ovo je prekrasan bračni savjet koji će, kada ga jednom primijenite, zauvijek promijeniti način na koji komunicirate jedno s drugim. Koliko ste puta nestrpljivo čekali da vaš partner završi s govorom kako biste mogli iznijeti ono što mislite? Nemojte se osjećati loše ako jeste … Ako možete naučiti slušati bez osuđivanja ili čekanja da uskočite, komunikacija u kršćanskom braku može se dramatično poboljšati. Naučit ćete toliko toga o svom partneru, njegovim nadama, strahovima i osjećajima.