Bacila je u smeće listić vrijedan milijun dolara, nije očekivala što će uslijediti

Nakon što je slučajno bacila u smeće pobjednički listić za lutriju u vrijednosti od milijun dolara, jedna žena je zamalo izgubila svoju priliku za dobitkom. 

Lea Rose Fiega kupila je srećke u vrijednosti od 30 dolara. Jednu od srećki je zamijenila s računom te ju je dala blagajniku da ju baci u smeće. 

Blagajnik je pogledao tu srećku od milijun dolara te ju je stavio na hrpu smeća gdje je stajala 10 dana dok jedan od vlasnika trgovine, Abhi Shah, nije odlučio baciti smeće. Na svu sreću, prvo je provjerio je li što vrijedno slučajno bačeno. 

Kada je našao tu srećku, primijetio je da Lea nije u potpunosti ostrugala oznake. Nakon što je sve ostrugao shvatio je da u rukama drži milijun dolara. 

VIDI OVO: Što Biblija govori o igrama na sreću? Jesu li one grijeh?

Unovčiti milijun dolara ili vratiti listić ženi koja ga je kupila=

Abhi i njegova obitelj imali su dva izbora: unovčiti milijun dolara za sebe ili vratiti srećku ženi koja ju je i kupila. 

Ahbi i njegova obitelj su dva dana razmišljali o tome što učiniti. Abhin je otac rekao: „Nismo spavali dvije noći. Nazvao sam mog djeda i baku u Indiji, a oni su mi rekli da vratim srećku, da nam taj novac ne treba.“ 

„Imao sam milijun dolara u ruci“, rekao je Abhi, „Htio sam učiniti nešto dobro.“ 

Znajući da je Lea bila redovan kupac, Abhi je čekao da se vrati. Kada je vidio da ulazi u trgovinu, taj dobri Samaritanac joj je vratio srećku od milijun dolara. Lea je počela plakati. 

„Nego, morali i trpjeti zbog svoje pravednosti, blago vama! No ne bojte se njihova zastrašivanja i ne plašite se!“ (1. Petrova 3,14). 

NAJNOVIJE!