Bio je ovisnik o drogama i seksu: Kada se htio ubiti, Bog je intervenirao

Zbog trauma iz djetinjstva, postao je ovisnik o drogama i seksu. Život mu je postao užasan. Htio se ubiti, a onda se Bog umiješao.

Kao što se to često događa, Jason Rangel postao je poput svoga oca kojeg je mrzio. Kao dijete, jednom je čak pozvao policajce zbog oca, koji je bio nasilnik i ovisnik o drogama.

“Svog oca nisam vidio pri zdravoj pameti. Bio sam uplašen”, sjeća se u videu 700ClubCanada. “Moj je otac bio u zatvoru kada sam prolazio pubertet. Sjećam se da ga nisam imao kada mi je trebao.”

Jasonova teta odvela ga je u crkvu. Tamo je pronašao stabilnost i nadu. Čak je i razgovarao s Bogom.

“Sjećam se služenja Gospodinu. Sjećam se da sam volio Gospodina, razgovarao s Njim i bio samo, znate, dobar kršćanin u tako mladoj dobi”, kaže Jason.

Bez poticaja kod kuće, njegovo opredjeljenje nije potrajalo. Od 15. godine okrenuo se od svoje mlade vjere i svoju vlastitu vrijednost pronašao u suprotnom spolu.

Ovisan o seksu i drogama

“Postao sam intiman sa ženskim osobama. Jednostavno se nisam mogao zasititi. Imao sam spolni odnos sa svojom prvom djevojkom, a zatim se to nastavilo od djevojke do djevojke.”

Do ranih 20-ih Jason je imao dvoje djece s djevojkom iz srednje škole. Ipak, nešto je nedostajalo. Njegova praznina i želja za seksom donijeli su više boli.

“Bila je to prava burna veza”, sjeća se Jason. “Uvijek sam joj bio nevjeran. Jednostavno nisam mario za svoju djecu, kao što sam trebao. Nisam bio dobar otac. Jednostavno sam bio izvan kontrole.”

Njegovi su ga izbori brzo sustigli. Nedugo, zatim, njegova se djevojka odselila i sa sobom povela njihovu djecu.

“To sam jako teško podnio kada je ona odvela djecu u Kaliforniju”, kaže Jason. “Volim svoju djecu, uvijek sam ih volio i to je negativno utjecalo na mene.”

Ovisan o seksu i drogama
Snimka zaslona: Facebook

Boreći se da se nosi sa gubitkom obitelji, Jason se okrenuo drogi.

“Tip na poslu ponudio mi je drogu i sjećam se da sam samo rekao ‘da'”, kaže Jason. Nažalost, njegov je život jako nalikovao na život njegova oca.

Jason se na kraju oženio drugom ženom i dobio još dvoje djece. Njegov obrazac zlouporabe droga i ovisnosti o seksu nastavio se sljedećih 14 godina.

Hodao je u grijesima svoga oca, a onda se Bog umiješao

“Mislio sam da imam pravo na piće i drogu. Bila je to lančana reakcija koja se s godinama pogoršavala i pogoršavala. Kada su moja djeca imala 9 ili 10 godina, sjećam se da su se vraćala kući i tada sam se pogledao u ogledalo – i ugledao sliku svog zemaljskog oca.”

Nedugo, njegova je supruga zatražila razvod i odvela djecu. Jason je opet bio sam i shrvan.

“To sam jako teško podnio. Osjećao sam se bezvrijedno. Svaki put kada bih se drogirao, razmišljao bih o svojim neuspjesima. Bilo je to poput beskonačnog ciklusa povrijeđenosti, boli i beznađa. Osjećao sam da je moj život gotov. Stvarno sam mislio da je vrijeme da to završim. Nisam više želio živjeti.”

Prije nego što se uspio ubiti, Bog se umiješao.

“Sjećam se da sam sjedio u svom autu. Iz bilo kojeg razloga, Bog mi se obratio upravo tamo. Otvorio mi je um na pet sekundi. Vidio sam stvari kakve zapravo jesu. I osjetio sam u srcu osjećaj nade.”

Prvi put nakon mnogo godina molio je: “Bože, žao mi je zbog svega što sam učinio. Žao mi je što sam naštetio svojoj obitelji. Žao mi je što nisam dao svoj život Tebi.”

“Vratio sam svoj život Bogu”, kaže. Bog mu je dao novi početak. Jason je oslobođen droge i ovisnosti o seksu. Božja ljubav pružila mu je ono što je uvijek tražio.

Hodao je u grijesima svoga oca, a onda se Bog umiješao
Snimka zaslona: Facebook

Hvala Bogu, Jason se danas ponovno sastaje sa svoje četvero djece. Želi da svi znaju za nadu koju je pronašao u odnosu sa svojim nebeskim Ocem.

“Zahvalan sam što imam svrhu u životu. I zahvalan sam što mi je dao nadu.”

JASON RANGEL TESTIMONY

Jason strayed from his faith. Drugs and women became his addiction. His family and church continued to pray for him and he later surrendered his life to Christ.

Objavljuje 700 Club Canada u Utorak, 9. veljače 2021.

NAJNOVIJE!