Kuća u kojoj je bilo četvero djece je gorjela, a ovaj mladić je učinio nešto o čemu svi pričaju

Kuća u kojoj je bilo četvero djece je gorjela, a mladi dostavljač pizze Nick Bostic je učinio herojsko djelo o kojemu svi pričaju.

Dvadesetpetogodišnji američki dostavljač pizze Nicholas Bostic uletio je u kuću koju je zahvatio požar i spasio četvero djece. Ovaj hrabri poduhvat zabilježen je kamerom na uniformi vatrogasca.

Požar se dogodio u gradu Lafayette u saveznoj državi Louisiani. Naime, pretpostavlja se da je Bostic u trenutku nesreće bio na poslu.

On je pozvao Hitnu pomoć i vatrogasce kada se u 00:30 zatekao na mjestu izbijanja požara, nakon toga je uletio u kuću i naišao na četvero djece. Upozorio je troje koji su sami napustili kuću, ali je četvrtom djetetu morao pomoći i zato je zadobio teške tjelesne povrede, piše Daily Mail.

Uzrok požara nije poznat

Uzrok požara se trenutno istražuje, a njegov rođak je zamolio za pomoć. Ipak, video-snimka spašavanja je postao viralna, ljudi su ga počeli dijeliti na društvenim mrežama. Bostick je postao legenda.

“Nestvarno, pravi heroj”, “Želim mu sve najbolje”, naglasili su mnogi u komentarima njegovu humanost.

Neki su komentirali i to koliko je mala plaća koju prima za posao koji obavlja.

– Pogotovo kada uzmete u obzir da su mnogi dostavljači plaćeni manje od minimalne zarade zbog napojnica – pisao je jedan korisnik u komentarima.

Bostic, koji trenutno leži bez svijesti u bolnici, postao je heroj praktično preko noći. Mnogi apeliraju na nadležne organe u vladi da mladiću osiguraju svu neophodnu njegu.

NAJNOVIJE!