Molitva na Cvjetnicu: “Slavimo Te, Gospodine!”

Molitva na Cvjetnicu usmjerit će vaša srca i misli na Onoga koji je dostojan naše hvale i časti – Gospodina Isusa Krista!

Cvjetnica je bila ispunjenje proročanstva iz Knjige proroka Zaharije da će kralj i spasitelj doći jašući na magarcu. To se i dogodilo kada je Isus na magarca trijumfalno ušao u Jeruzalem.

Klikni iz sveg grla, Kćeri sionska! Viči od radosti, Kćeri jeruzalemska! Tvoj kralj se evo tebi vraća: pravičan je i pobjedonosan, ponizan jaše na magarcu, na magaretu, mladetu magaričinu. (Zaharija 9, 9)

Cvjetnica je značajna jer označava početak Velikog tjedna.

Slavimo Cvjetnicu kao mnoštvo koje je toga dana pozdravilo Isusa govoreći: “Hosana! Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje!”

Molitva na Cvjetnicu

Iskoristite ovu molitvu da se radujete spasenju koje nam je omogućeno po Isusovoj žrtvi na križu. Dao je svoj život da nas otkupi od grijeha.

Dragi Bože, Tvoja Riječ je istinita i Ti si vjeran. Obećao si spasenje kroz Mesiju i danas se sjećamo da je Isus ispunio starozavjetna proročanstva o obećanom Otkupitelju. Priznajemo našu potrebu za spasenjem od naših grijeha i radujemo se što je Isus naš Izbavitelj. Danas Ga slavimo kao Kralja i molimo da Njegovo Kraljevstvo napreduje na zemlji.

Gospodine Isuse Kriste, kada si ušao u Jeruzalem, veliko mnoštvo mahalo je palminim granama i uzvikivalo “Hosana”. Željeli su da budeš njihov kralj i spasiš ih od rimskog ugnjetavanja. Mi vjerujemo da si Kralj naših života, jer si “Put, Istina i Život” i jedino po Tebi možemo doći Ocu nebeskom. 

Sačuvaj nas od naših grijeha. Neka nas Tvoj Duh opominje kada učinimo nešto loše i ukaže nam na svaki grijeh ili propust. Vladaj našim srcima! Pomozi da budemo svjetlo svijetu i mnogima posvjedočimo kakvog Kralja i Spasitelja smo pronašli u Tebi. Upotrijebi nas kao svoju produženu ruku i vodi među izgubljene. Neka nam ništa ne bude teško učiniti ili podnijeti za Tvoje Kraljevstvo. Amen!

Čitanje Biblije na Cvjetnicu – Trijumfalni ulazak (Evanđelje po Ivanu 12, 12-19)

Kad je sutradan silan svijet koji dođe na Blagdan čuo da Isus dolazi u Jeruzalem, uze palmove grančice i iziđe mu u susret. Vikahu: “Hosana! Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje! Kralj Izraelov. A Isus nađe magarčića i sjede na nj kao što je pisano: Ne boj se, kćeri Sionska! Evo, kralj tvoj dolazi jašuć na mladetu magaričinu!

To učenici njegovi isprva ne razumješe. Ali pošto je Isus bio proslavljen, prisjetiše se da je to bilo o njemu napisano i da mu baš to učiniše. Mnoštvo koje bijaše s njime kad Lazara pozva iz groba i uskrisi od mrtvih pronosilo je svjedočanstvo o tome. Stoga mu je i izišao u susret silan svijet: pročulo se da je on učinio to znamenje.

Farizeji nato rekoše među sobom: “Vidite da ništa ne postižete. Eno, svijet ode za njim!”

NAJNOVIJE!