Ako budete nastavili s OVIM, završit ćete kao Lotova žena

Ako budete nastavili s ovim u svom životu, završit ćete kao Lotova žena.

Sjetite se Lotove žene. (Luka 17,32)

Znamo da nijedan koji je rođen od Boga ne živi u grijehu, nego se rođeni od Boga čuva i Zli ga ne može dohvatiti. Znamo da smo mi od Boga, a da je sav svijet u vlasti Zloga. (1. Ivanova 5, 18-19)

Kad bismo shvatili da je svijet koji još toliko volimo u vlasti Zloga i njegova lutka na koncu te da je duh svijeta – duh Antikrista, ne bismo toliko ljubili svijet ili možda svejedno bi, jer imamo slobodnu volju i pravo na osobni izbor.

SJETITE SE LOTOVE ŽENE i njezine konačne sudbine, koju je Bog htio spasiti, ali pošto joj je ljubav prema Sodomi toliko prirasla za srce, nije mogao, osim da je osudi i pretvori u stup od soli.

Ona je toliko voljela život u Sodomi, da nije mogla zamisliti život izvan nje, niti ispuniti najmanju odredbu Božju (da se ne okreće natrag). Tako je jadno skončala kao primjer svima koji vole svijet, više nego što vole Boga i koji nisu spremni poslušati Njegovu riječ.

Mnogi kršćani među nama znaju što Bog kaže, ali ne čine što on kaže, već ono što oni žele činiti i zato Božja riječ upozorava: Sjetite se žene Lotove i njezine sudbine.

Slično je bilo s Izraelcima, koji i kad su izašli iz Egipta, nosili su Egipat u srcu i poumirali u pustinji, jer nisu bili niti podobni niti dostojni ulaska u Obećanu zemlju.

Cijelim putem su se protivili Bogu, žaleći za Egiptom, iako su tamo bili robovi bez ikakvih prava, zaštite i sigurnosti.

Sjećam se jedne drage djevojke, koja je kad smo je ja i moja obitelj upoznali, bila totalno izgubljena i bez nade. Sjećam se da je, posebno noću, crtala zmije na papiru, zarobljena od glave do pete.

Došla je Gospodinu i doživjela oslobođenje od demonskih sila, vratila se u normalan život, ali nakon nekog vremena, ipak otišla natrag u svijet, kojeg se vjerojatno nikad nije odrekla u srcu.

Svaki čovjek posjeduje slobodnu volju, poput jedne moćne sile u svom životu i može je upotrijebiti da blagoslovi svoju dušu, ili da je prokune i zauvijek upropasti.

Ljubav prema Bogu i ljubav prema svijetu uvijek se međusobno isključuju.

Moramo izabrati ili jedno ili drugo, ne možemo imati oboje.

PROČITAJTE: Kršćansko obraćenje: Što ono znači i je li istinito?

U Jakovljevoj poslanici 4,4 piše: Preljubničke duše, zar ne znate da je prijateljstvo prema svijetu, neprijateljstvo prema Bogu? Dakle, tko hoće biti prijatelj svijetu, POSTAJE NEPRIJATELJ BOGU.

Mi to uzimamo olako, ali samo se sjetimo upozorenja Božje riječi: SJETITE SE LOTOVE ŽENE – ONA JE LJUBAV PREMA SVIJETU PLATILA SVOJIM ŽIVOTOM, a Bog nam time nešto OZBILJNO PORUČUJE.

Jedan slobodni prijevod na istom mjestu kaže još snažnije: SLIČNI STE nevjernoj ŽENI, KOJA LJUBI muževa NEPRIJATELJA. ZAR NE shvaća da BITI PRIJATELJ grješnih UŽITAKA OVOG SVIJETA, ZNAČI BITI BOŽJI NEPRIJATELJ?

Ako nisi u ovoj kategoriji, ne uzbuđuj se, a ako jesi – POKAJ SE. Gospodin nas ne osuđuje, već samo ljubazno opominje. Poslušajmo Ga.

Autor: Željko Crnjak

NAJNOVIJE!