Denzel Washington širi Riječ Božju i potiče ljude na molitvu Kristu

Denzel Washington, planetarno popularni američki glumac, podučava mlade glumce glumačkoj profesiji i čini to uz Boga, što je zaista rijetkost u Hoollywoodu.

Tako je u svom vrlo inspirativnom govoru mladim glumcima između ostaloga rekao: ‘Ostavite svoje cipele pod krevet noću kako bi bili sigurni da ćete kleknuti i moliti ujutro’. To bi značilo da je to način za osigurati se da ćete dan započeti molitvom.

Washington je mladim glumcima rekao kako je bitno moliti baš svakoga dana te svoje talente koristiti za dobro. ‘Sve što planiraš napraviti u danu, odmah zahvali Bogu za to i to je dan, to je jednostavno lijepi dan.’

On je potaknuo mlade glumce da shvate da im je Bog dao talent i kako ga nikada ne bi trebali zamijeniti za materijalne stvari. ‘Svi imamo dar da utječemo i dodirujemo ljude. Moramo razumjeti, štititi i cijeniti taj dar i koristiti ga isključivo na Božju slavu’, rekao je Washington dok su ga studenti, glumci u čudu promatrali.

Nažalost, mediji malo izvještavaju o njegovom propovjedničkom pozivu i vjeri bez koje, kako govori, ništa ne bi postigao u životu. Sin je protestantskoga pastora, dapače i on je sam ozbiljno razmišljao o tome da postane propovjednik. Studirao je na poznatom Sveučilištu Fordham (Fordham University) koje je osnovano pod vodstvom isusovaca. Kasnije je dobio i počasni doktorat tog sveučilišta.

Denzel Washington već je više od 30 godina u braku sa svojom suprugom Paulettom s kojom ima četvero djece, piše Dnevno.hr.

IZVOR:Dnevno.hr

NAJNOVIJE!