Kako mogu znati da su ON ili ONA pravi za mene? Razmislite o sljedećem

Da bismo se bavili pitanjima tko je „prava djevojka/dečko“, „pravi muž/žena“ za mene, moramo prvo tražiti Boga i imati ispravan odnos s Njime. To proizlazi iz proučavanja Njegove Riječi, molitve, kontinuiranog priznavanja grijeha i pokajanja od grijeha. Moramo se držati nepromjenjivih Kristovih obećanja, tražeći prvo Njegovo kraljevstvo i Njegovu pravednost.

Pronađite dobre kršćanske savjete zrelih kršćanskih prijatelja koji će se pobrinuti da vas emocije ne odvedu u nagle, iracionalne odluke.

Potom, kako rastemo u našem kršćanskom hodu, naše će se odluke temeljiti na mudrosti od Boga, a ne na prolaznim emocijama.

Razmislite o sljedećem

U nekom smislu, Bog ima osobu za nas jer je odredio sve što će se dogoditi. No, da netko traži posebnu potvrdu je li ta osoba za njih, to bi bio gubitak vremena. Umjesto toga treba razmotriti sljedeće:

Vjera. Je li on/ona kršćanin? Znamo da Biblija upozorava kršćane da ne budu nejednako ujarmljeni (2. Korinćanima 6,14) s nevjernicima (što možemo primijeniti na brak).

Rast. Raste li ta osoba u vjeri ili stagnira? Razmotrite njihovu pobožnost pri donošenju odluke. Čitaju li Božju Riječ? Kakav je njihov molitveni život? Prisustvuju li često zajedništvu s vjernicima? Vidite li dokaze ploda Duha (Galaćanima 5,22-23)?

Povjerenje. Vjerujete li toj osobi? Kakav je njihov karakter? Pogledajte njihove odnose s drugima. Cijene li ih oni s kojima se susreću? Poštuju li oni druge (1. Petrova 2,17)?

Ljubav. Sviđa li vam se ta osoba? Uživate li provoditi vrijeme s njom? Možete li biti prijatelji, a ne samo ljubavnici?

Odgovornost. Hoće li on biti dobar otac vašoj djeci? Hoće li ona biti dobra majka vašoj djeci?

Podrška. Pitajte svoje roditelje i svoje prijatelje – one koji vas najviše poznaju – misle li da su vaša potencijalna djevojka/dečko pravi za vas? Iako vaši prijatelji zasigurno mogu biti u krivu, mogu vam pružiti uvid u situaciju koju možda nećete biti u stanju vidjeti.

PROČITAJTE: 5 znakova da ste u braku s pravom osobom

Bog nas vodi kroz mudrost

Ako ste na sva ta pitanja pozitivno odgovorili, možete biti sigurni da će ta osoba biti dobar muž ili žena za vas i možete očekivati Božji blagoslov ako uđete s njima u brak. Ne trebate posebnu potvrdu, jer nas Bog obično vodi kroz kršćansku mudrost, a ne preko natprirodnih znakova.

Neka vas Bog blagoslovi i pomogne vam da pronađete mir u vašim odnosima.

Izvor: Biblword.net; Prijevod: Vesna L.

NAJNOVIJE!