Jedna molitva na koju Bog mora odgovoriti

Bog nas neće ostaviti sve dok ne budemo jedno s Njim!

Postoji jedna molitva na koju Bog mora odgovoriti, a izmolio ju je sam Isus. Pomažeš li Bogu da usliši tu molitvu, ili imaš neki drugi cilj u svojem životu?

Ako prolaziš kroz razdoblje izolacije, i čini ti se da si posve sam, pročitaj sedamnaesto poglavlje Ivanova evanđelja.

To će ti razjasniti zašto si ondje gdje jesi – jer je Isus molio da ti budeš ”jedno” s Ocem kao što je i On. Pomažeš li Bogu da usliši tu molitvu, ili imaš neki drugi cilj u svom životu? Jer si postao učenikom, ne možeš biti neovisan kao što si nekoć bio.

Bog objavljuje u 17. poglavlju Ivanova evanđelja da Mu je cilj ne samo uslišavati naše molitve, već da molitvom možemo rasuđivati Njegovu misao.

Na Isusovu molitvu Bog mora odgovoriti

Ipak postoji jedna molitva na koju Bog mora odgovoriti, a to je Isusova molitva: ”Da budu jedno kao što smo Mi jedno” (r. 22).

Jesmo li toliko blizu Isusu? Boga ne zanimaju naši planovi; ne postavlja nam pitanje: ”Želiš li proživjeti gubitak voljene osobe, proći kroz tu nevolju, ili poraz?” Nikako, On dopušta da se to dogodi zbog Svojih ciljeva.

PROČITAJTE: Što je Isus mislio kad je rekao ”da svi budu jedno”?

Ono kroz što prolazimo ili će nas učiniti ljubaznijim, boljim i plemenitijim ljudima, ili će nas učiniti da budemo kritičniji, koji pronalazi greške, uporno idu svojim putem.

Bog nas neće ostaviti sve dok ne budemo jedno s Njim

Ono što nam se događa učinit će nas zlima ili svetijima, što ovisi u cijelosti o našem odnosu prema Bogu i o razini naše prisnosti s Njim.

Ako molimo za svoj život: ”Neka bude volja Tvoja” (Mt 26,42), tada ćemo se ohrabriti i utješiti navodom iz 17. poglavlja Ivanova evanđelja, znajući da naš Otac djeluje prema svojoj mudrosti, postižući ono što je najbolje.

Kad shvatimo Božje ciljeve, nećemo biti uskogrudni i cinični. Isus je molio za potpunu jednost s njime, baš kao što je On jedno s Ocem.

Mnogi smo daleko od te jednosti; a ipak Bog nas neće ostaviti sve dok ne budemo jedno s Njimjer je Isus molio: ”Da svi budu jedno.”

Autor: Oswald Chambers

NAJNOVIJE!