Znojenje i vrtoglavica mogu biti znakovi opasne bolesti

Bolesti srca i krvnih žila su najčešći uzrok smrtnosti u svijetu od kojih godišnje umire skoro 18 milijuna ljudi.

Od od posljedica srčanog udara umire veliki broj ljudi i to samo zbog neprepoznavanja prvih simptoma ove bolesti, ali i neupućenosti u važnost brzog i adekvatnog pružanja prve pomoći. Ukoliko se pomoć ukaže pravovremeno i bolesnik na vrijeme stigne u bolnicu, ova bolest se uspješno sanira i liječi.

VIDI OVO: 8 znakova koji se pojavljuju mjesec dana prije srčanog udara

Iako u načelu češće pogađa muškarce, od posljedica srčanog udara godišnje umire veliki broj žena širom svijeta. Najnovija britanska studija je pokazala da vrlo mali postotak pripadnica nježnijeg spola zapravo zna prepoznati simptome koji nepogrešivo ukazuju da im je život u opasnosti.

Znojenje i vrtoglavica su najčešći signali srčanog udara kod žena

Jedan od najčešćih signala infarkta kod žena su pojačano znojenje i laka vrtoglavica, a istraživanje je otkrilo da milijuni žena zapravo nisu upoznati s ovim podatkom.

Znojenje i laka vrtoglavica, koji su siguran znak za uzbunu, povezuju sa iscrpljenošću i drugim lakšim tegobama.To ne samo da je pogrešno, već može odlučiti o tome hoće li osoba preživjeti ili umrijeti.

VIDI OVO: Srčani udar ili gušenje: Evo kako si možete spasiti život ako ste sami

Budući da su muškarci podložniji srčanim udarima, tek jedna od 10 žena smatra da treba brinuti o ovoj bolesti s fatalnim posljedicama. Iako se dugo vjerovalo da se simptomi srčanog udara razlikuju kod muškaraca i žena, najnovije istraživanje je pokazalo da zapravo osjećaju vrlo slične tegobe poput stezanja u grudima, prekomjernog znojenja, osjećaja mučnine…

NAJNOVIJE!