Isus Krist će se vratiti, a Bog nam je dao upute što činiti dok čekamo

Da ne bude zabune o tome: Isus Krist će se vratiti, a Bog nam je dao posebne upute što bismo trebali činiti dok čekamo.

Statistički gledano, jedan stih na svakih 25 stranica Biblije odnosi se na povratak Isusa Krista na neki način, oblik, ili sadržaj. Da ne bude zabune o tome: Isus Krist će se vratiti, a Bog nam je dao posebne upute što bismo trebali činiti dok čekamo.

Prvo, trebali bismo budno čekati na Njega. “Blago onim slugama koje gospodar, kada dođe, nađe budne!” (Luka 12,37). Ne bismo trebali biti uhvaćeni u onome što dominira umovima i srcima nevjernika, kao što je što ćemo jesti, piti, ili obući. Umjesto toga, nad nama bi trebala dominirati težnja za Božjim kraljevstvom. Iznad svega, trebali bismo tražiti vodstvo i vlast Isusa Krista u našim životima.

Drugo, trebali bismo biti spremni za polazak. Dozvolite da vas pitam ovo: Kad bi se Krist vratio danas, da li biste bili spremni za polazak s Njim? Kad bi Krist došao u nekom trenutku, da li bi mjesto na koje idete ili ono što namjeravate učiniti na bilo koji način kod vas izazvalo sram ili neugodnost? Ako da, tada trebate promijeniti ono što radite. Ako upravo sada ne živite na način kako je Njemu ugodno, tada će Njegov povratak za vas biti veliki šok i iznenađenje.

VIDI OVO: 3 stvari koje trebamo raditi dok čekamo Isusov dolazak

Treće, trebali bismo svaki dan željeti sve više postati nalik Isusu Kristu. Prema 2. Petrovoj 3,11; 14: “treba da se svi vi ističete u svetu življenju i pobožnosti… Zato, ljubljeni, dok to iščekujete, uznastojte da mu budete neokaljani i besprijekorni, u miru.” Ako imate stvarni osjećaj za Njegov skori povratak, tada će to utjecati na način na koji živite i uzrokovati će da se očistite, kao što je On čist. (1. Ivanova 3,3).

Četvrto, trebali bismo nestrpljivo iščekivati Njegov povratak. Jeste li se ikad veselili nekome da ga vidite? Na prilazu čekate na zvuk automobila te osobe. Otvarate vrata prije nego što ta osoba uopće pokuca. To je ono što znači “nestrpljivo iščekivati” nečiji dolazak. Ukoliko bi nešto izazivalo neodlučnost u našim riječima: “Dođi, Gospodine Isuse!” (Otkrivenje 22,20), tada bismo morali pažljivo preispitati naše živote.

I posljednje, trebali bismo raditi (Luka 12,43). Dok je bdijenje dokaz vjere, rad je dokaz vjere u akciji. Budno čekanje na Gospodinov dolazak pomoći će nam pripremiti naše vlastite živote, ali rad će nas uvjeriti da ćemo i druge povesti sa sobom.

Autor: Greg Laurie

IZVOR:Jesus.org

NAJNOVIJE!