Molitva za tjelesno ozdravljenje

Novi zavjet upućuje nas da molimo za tjelesno ozdravljenje bolesnika. Budući da je ozdravljenje navještaj Sotoninog poraza, on će se suprotstaviti gdje god može.

Kako se trebamo moliti za ozdravljenje? Biblija pruža nekoliko modela, ali ne i formule.

Boluje li tko među vama? Neka dozove starješine Crkve! Oni neka mole nad njim mažući ga uljem u ime Gospodnje pa će molitva vjere spasiti nemoćnika; Gospodin će ga podići, i ako je sagriješio, oprostit će mu se. (Jakovljeva 5, 14-15)

1. Kratka molitva za tjelesno ozdravljenje za prijatelje

Bože, Tvoja Riječ daje obećanja o iscjeljenju i obnovi i zahvaljujem Ti na čudima koja i danas činiš. Vjerujem u Tvoju iscjeliteljsku moć i molim Te da započneš svoje moćno djelo u životu mog bolesnog prijatelja. Molim Te da moga prijatelja blagosloviš natprirodnim mirom i snagom. Daruj mu vjeru da vjeruje da je Tebi sve moguće. Zaštiti ga od Sotoninih laži i malodušja i dopusti da doživi Tvoje čudesno ozdravljenje. Amen.

2. Molitva za tjelesno ozdravljenje bolesnog člana obitelji

Dragi Bože, hvala Ti što voliš (navedite ime osobe koja treba ozdravljenje). Znam da mrziš bolest, jer je ona posljedica života u palom svijetu. I zato Te molim da izliječiš tu bolest.

Vjerujemo da ćeš nas, kada Ti zavapimo u tjeskobi, izliječiti i spasiti od sigurne smrti. Vjerujem da nema bolesti koju ne bi mogao izliječiti. Ti sve možeš! Iz svog iskustva života na zemlji također znam da nisu svi izliječeni. Ako se to dogodi, neka naše srce bude meko prema Tebi. Ne dopusti da naša vjera bude poljuljana ili da se korijen gorčine stvori u nama. Pomozi da prihvatimo Tvoju volju i vjerujemo da je Tvoj plan za naš život najbolji!

Bože, zahvaljujem Ti što (ime osobe koja treba ozdravljenje) pripada Tebi i što kontroliraš sve što se događa u njezinom životu. Neka se on/ona u ovoj bolesti još više okrene Tebi i svjedoči za Tvoje kraljevstvo kada ozdravi. Amen!

3. Molitva za tjelesno ozdravljenje i milost

Nebeski Oče, danas priznajemo našu potrebu za Tobom. Trebamo Tvoje iscjeljenje i milost. Oprosti nam što sami pokušavamo popraviti naše situacije. Oprosti nam što trčimo u svim smjerovima kako bismo pronašli pomoć, a zaboravljamo da istinska pomoć i iscjeljenje moraju prvo biti pronađeni u Tebi. Oprosti nam što smo zaboravili koliko si nam potreban, iznad svih i svega ostalog.

3. Molitva za tjelesno ozdravljenje i milost

Dolazimo Tebi i donosimo Ti naše bolesti. Vidiš tamo gdje nitko drugi nije u stanju u potpunosti vidjeti ili razumjeti. Znaš bol koju trpimo. Znaš naše terete i brige. Znaš gdje nas treba osloboditi. Molimo za Tvoje iscjeljenje u skladu s Tvojom voljom!

Hvala što si sposoban učiniti puno više nego što bi ikada mogli zamisliti. Hvala na Tvojoj moćnoj ruci koja djeluje u ime Tvoje djece. Vjerujemo da obnavljaš i iskupljuješ svaku poteškoću, svaku bitku za Tvoju slavu. U Isusovo ime, amen!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!