Molitva za tjelesno ozdravljenje

Molitva za tjelesno ozdravljenje nadahnut će vas da svoje potrebe uputite Bogu. Novi zavjet nas upućuje da molimo za bolesnike.

Tjelesna bolest nije bila dio izvornog Božjeg stvaranja. Ona je posljedica čovjekovog pada u grijeh. Prirodno je da molimo Boga da nas ozdravi.

Evanđelja dijele brojne primjere Isusova iscjeljivanja ljudi koji su imali svakakve bolesti i slabosti. Vjerujem da bi Crkva danas trebala moliti za ozdravljenje. Novi zavjet uči da Duh daje taj dar (i druge) Crkvi (1. Korinćanima 12, 8-11). Vjerujem da Bog uvijek uslišava molitve za ozdravljenje, kada je to u skladu s Njegovom suverenom voljom (Hebrejima 2, 4).

Bogu je uvijek u cilju da se Isus proslavi

Kada Bog daje dar iscjeljenja, uvijek mu je cilj proslaviti Isusa Krista i uputiti nas da vjerujemo u Njegovo evanđelje. Nitko od nas nema ovlast za ozdravljenje tijela, ima samo Bog (Djela 3, 12-13). Zato se uvijek molimo u Isusovo ime. A kada Bog nekoga izliječi, čini to za opće dobro Crkve i za svjedočanstvo svijetu.

Pavao nam govori da se iscjeljenje, kao i svi duhovni darovi, daje za “opće dobro” Crkve (1. Korinćanima 12, 7) i njezino poslanje. Zbog toga je Isus krenuo “poučavati u njihovim sinagogama i naviještati evanđelje o kraljevstvu i liječiti svaku bolest i svaku nemoć u narodu” (Matej 4, 23). Zbog toga je Isus dvanaestorici apostola, a kasnije i sedamdeset dvojici učenika dao “moć i vlast nad svim zlodusima i da liječe bolesti” (Luka 9, 1-2). I zato su se, suočeni s prijetnjom progona, vjernici u Djelima molili: “Pruži ruku svoju da bude ozdravljenja, znamenja i čudesa po imenu svetoga Sluge tvoga Isusa” (Djela 4, 30).

Izlječenje uvijek proslavlja Gospodina i Njegovu Riječ (Djela 14, 3) te je vidljiva manifestacija da kraljevstvo Božje nadvladava Sotonino kraljevstvo. Izlječenje je navjestitelj Božjeg konačnog trijumfa.

Molitva za tjelesno ozdravljenje

Novi zavjet upućuje nas da molimo za bolesnike. Budući da je ozdravljenje navještaj Sotoninog poraza, on će se suprotstaviti gdje god može. Slično dijeljenju evanđelja, očekujte da vas napadnu sumnje, optužbe, strahovi i razna obeshrabrenja kada radite stvari koje su Bogu na slavu.

Kako se trebamo moliti za ozdravljenje? Biblija pruža nekoliko modela, ali ne i formule.

Boluje li tko među vama? Neka dozove starješine Crkve! Oni neka mole nad njim mažući ga uljem u ime Gospodnje pa će molitva vjere spasiti nemoćnika; Gospodin će ga podići, i ako je sagriješio, oprostit će mu se. (Jakovljeva 5, 14-15)

1. Kratka molitva za ozdravljenje za prijatelje

Bože, Tvoja Riječ daje obećanja o iscjeljenju i obnovi i zahvaljujem Ti na čudima koja i danas činiš. Vjerujem u Tvoju iscjeliteljsku moć i molim Te da započneš svoje moćno djelo u životu mog bolesnog prijatelja. Molim Te da moga prijatelja blagosloviš natprirodnim mirom i snagom. Daruj mu vjeru da vjeruje da je Tebi sve moguće. Zaštiti ga od Sotoninih laži i malodušja i dopusti da doživi Tvoje čudesno ozdravljenje. Amen.

2. Molitva za ozdravljenje bolesnog člana obitelji

Dragi Bože, hvala Ti što voliš (navedite ime osobe koja treba ozdravljenje). Znam da mrziš bolest, jer je ona posljedica života u palom svijetu. I zato Te molim da izliječiš tu bolest.

Vjerujemo da ćeš nas, kada Ti zavapimo u tjeskobi, izliječiti i spasiti od sigurne smrti. Vjerujem da nema bolesti koju ne bi mogao izliječiti. Ti sve možeš! Iz svog iskustva života na zemlji također znam da nisu svi izliječeni. Ako se to dogodi, neka naše srce bude meko prema Tebi. Ne dopusti da naša vjera bude poljuljana ili da se korijen gorčine stvori u nama. Pomozi da prihvatimo Tvoju volju i vjerujemo da je Tvoj plan za naš život najbolji!

Bože, zahvaljujem Ti što (ime osobe koja treba ozdravljenje) pripada Tebi i što kontroliraš sve što se događa u njezinom životu. Neka se on/ona u ovoj bolesti još više okrene Tebi i svjedoči za Tvoje kraljevstvo kada ozdravi. Amen!

3. Molitva za tjelesno ozdravljenje i milost

Nebeski Oče, danas priznajemo našu potrebu za Tobom. Trebamo Tvoje iscjeljenje i milost. Oprosti nam što sami pokušavamo popraviti naše situacije. Oprosti nam što trčimo u svim smjerovima kako bismo pronašli pomoć, a zaboravljamo da istinska pomoć i iscjeljenje moraju prvo biti pronađeni u Tebi. Oprosti nam što smo zaboravili koliko si nam potreban, iznad svih i svega ostalog.

3. Molitva za tjelesno ozdravljenje i milost

Dolazimo Tebi i donosimo Ti naše bolesti. Vidiš tamo gdje nitko drugi nije u stanju u potpunosti vidjeti ili razumjeti. Znaš bol koju trpimo. Znaš naše terete i brige. Znaš gdje nas treba osloboditi. Molimo za Tvoje iscjeljenje u skladu s Tvojom voljom!

Hvala što si sposoban učiniti puno više nego što bi ikada mogli zamisliti. Hvala na Tvojoj moćnoj ruci koja djeluje u ime Tvoje djece. Vjerujemo da obnavljaš i iskupljuješ svaku poteškoću, svaku bitku za Tvoju slavu. U Isusovo ime, amen!

PROČITAJTE JOŠ: