Božji dar za tebe

Dnevna pobožnost za 5. dan adventa: “Božji dar za tebe”

Biblijski stih

“Rodit će sina, a ti ćeš mu nadjenuti ime Isus jer će on spasiti narod svoj od grijeha njegovih.” (Matej 1, 21)

Dnevna poruka

Isus je rođen da spasi svoj narod od njihovih grijeha, a Josipu, tesaru iz Nazareta, dana je božanska služba i odgovornost da postane zemaljski posvojitelj Božjeg jedinorođenog, nebeskog Sina. I naloženo mu je da ovom pomazanom Sinu Božjem da ime Isus, što znači “Bog spašava”.

Kakva je nevjerojatna privilegija dana ovom pravednom čovjeku. Njega je Bog izabrao da preuzme odgovornost za odgoj i obuku Mesije Izraela. Stoljećima su Židovi tražili svog obećanog Mesiju. Svi su znali da će djevica začeti i roditi sina, a Josip je na svoje iznenađenje otkrio da je Marija ta po kojoj će se roditi Mesija.

Isus je u punini vremena došao donijeti spasenje od grijeha, kao što je obećano u Starom zavjetu. Došao nas je spasiti od KAZNE za grijeh (prilikom spasenja), SNAGE grijeha (kroz proces posvećenja) i PRISUTNOSTI grijeha (kada smo s Njim u slavi).

Spasitelj svijeta rodio se u Betlehemu. Živio je kao sluga, poslušan do smrti na križu. Dao je svoj život kao otkupninu za nas. To je najljepši Božji dar. Jeste li ga prihvatili?

Drugo Isusovo ime je Emanuel, što znači “Bog je s nama”. Promjena okolnosti oko nas nikada ne može donijeti istinsku sreću u naše živote; samo vječni Gospodin koji živi u nama može nam donijeti istinsko zadovoljstvo i radost. Ime Emanuel otkrivalo je Božju volju za nas, jer doista postoji praznina u srcima ljudi koju samo Bog, i nitko drugi, može ispuniti.

Molitva dana

Gospodine, zahvaljujemo Ti jer si divan Spasitelj. Ne samo da si nas spasio od pakla, nego si voljan biti s nama svaki dan i nikada nas ne napustiti. Zbog Tebe nemamo straha dok se suočavamo s putem koji je pred nama. Hvala Ti za sve, amen!

NAJNOVIJE!

Isus - Bog i čovjek

Isus – Bog i čovjek

Ovo je dokaz da volite Boga

Ovo je dokaz da volite Boga

Najveći dar svih vremena

Najveći dar svih vremena

Najljepša priča svih vremena

Najljepša priča svih vremena