Ovo je dokaz da volite Boga

Dnevna pobožnost za 21. dan adventa: “Ovo je dokaz da volite Boga”

Biblijski stih

Tko god u njemu ostaje, ne griješi. Tko god griješi, nije ga vidio nit upoznao. (1. Ivanova 3, 6)

Dnevna poruka

U današnjem kratkom stihu otkrivene su dvije važne istine. Prvo, Ivan je definirao vjernike kao one koji hodaju u zajedništvu s Isusom Kristom. Drugo, osoba koja neprestano griješi i za to se ne kaje je nevjernik. Pravo zajedništvo s Isusom ne može rezultirati grijehom. Vjernik se bori protiv grijeha silom Duha Svetoga. Ne želi se valjati u blatu.

Vjernik je obilježen promijenjenim životom. Taj život uključivat će određenu razinu rasta, poznatu kao “posvećenje“, i očekuje se da će biti znatno drugačiji od života nevjernika. Naravno, koliko će osoba rasti u svom odnosu s Isusom ovisi o njoj samoj i tome koliko koristi sredstva milosti (molitva, čitanje Biblije, odlasci u crkvu …).

PROČITAJTE: Evo po čemu se prepoznaje pravi vjernik

Ako se život osobe ne razlikuje od života nevjernika, nema razloga vjerovati da je on ili ona iskreni vjernik.

Doći će dan kada će Bog reći: “Nema više lijeka za grešnike” – Njegova strpljivost i milost će se pretvoriti u gnjev i osudu. Prijestolje milosti postat će sudište i pravedni Bog će suditi svima koji nisu vjerovali u Njega.

“Evo, dan Gospodnji dolazi, bez milosrđa, pun jarosti i gnjeva, da obrati zemlju u pustoš, da grješnike uništi na njoj.” (Izaija 13, 9)

Ako danas glas mu čujete, ne budite srca tvrda! (Psalam 95, 6-7)

Molitva dana

Svemogući Bože, priznajemo da smo nesavršeni, ali vjerujemo da smo Tvoja djeca po vjeri u Isusovu žrtvu i uskrsnuće. Neka nas Tvoj Duh preobražava u Njegov lik – neka nas oslobodi svake slabosti i osnaži za službu za Tvoje kraljevstvo. Amen!