Isus će ponovno doći

Dnevna pobožnost za 17. dan adventa: “Isus će ponovno doći”

Biblijski stihovi

“Bdijte jer ne znate u koji će dan doći vaš Gospodin … Sin Čovječji doći će u čas kad ga ne očekujete.” (Matej 24, 42-44)

Dnevna poruka

Prije nekoliko godina, tijekom rata u Perzijskom zaljevu, na oglasnoj ploči duž glavne autoceste pisalo je: “Budite spremni! Isus dolazi uskoro!” Mnogi kršćani bili su apsolutno uvjereni da će se Isus vratiti. Časopis Time je tada pisao da su milijuni Amerikanaca zaokupljeni smakom svijeta.

Jednog dana dok sam se vozio pokraj tog reklamnog panoa, tinejdžer koji se vozio sa mnom rekao je: “Zar ne bi bilo sjajno da se Isus danas vrati?” Taj me komentar iznenadio, jer dolazi od tinejdžera. Kad sam bio u srednjoj školi, nisam bio toliko siguran da želim da se Isus odmah vrati. Htio sam živjeti svoj život, završiti školu i oženiti se, a Isusov drugi dolazak bi sve to prekinuo.

Komentar tog tinejdžera postavlja pitanje za sve nas: “Želimo li da se Gospodin Isus uskoro vrati? Mislite li da je sjajno da se vrati danas? Molimo li se za njegov povratak?”

Bez obzira molimo li se za Isusov dolazak ili očekujemo njegov skori dolazak, jedno je sigurno: On će se vratiti. Biblija ne ostavlja nikakvu sumnju da će se Gospodin Isus jednog dana vratiti na oblacima nebeskim. A kad to učini, svi koji vjeruju u njega živjet će s njim zauvijek!

Autor: Arthur J. Schoonveld; Izvor: todaydevotional.com

Molitveni poticaj

Molite li za Isusov ponovni dolazak? Želite li da dođe već danas? S Njim dolazi i naše izbavljenje od tuge, bolesti, poteškoća, grijeha … Cijelu vječnost provest ćemo sa Spasiteljem naše duše.