Najljepša priča svih vremena

Dnevna pobožnost za 18. dan adventa: “Najljepša priča svih vremena”

Biblijski stih

Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. (Ivan 3, 16)

Dnevna poruka

Biblija sadrži najveću priču ikad ispričanu – bezvremensku priču o Bogu koji toliko voli svijet da je poslao svog Sina, Isusa, da nas spasi i omogući život u Božjem kraljevstvu. To je priča o Emanuelu, Bogu koji je s nama. Ova Radosna vijest nastavlja donositi nadu, mir i radost svojim slušateljima više od dva tisućljeća kasnije.

Riječi anđela nikad neće biti zaboravljene. Marija i Josip imali su svatko svog anđela u posjetu i svaki je držao svoj dio slagalice. Mariji je rečeno tko je dijete, dok je Josipu rečeno što će učiniti.

“Rodit će sina, a ti ćeš mu nadjenuti ime Isus jer će on spasiti narod svoj od grijeha njegovih.” (Matej 1, 21)

Isusova temeljna misija na zemlji bila je “tražiti i spasiti izgubljene” (Luka 19, 10). Znao je da je Božji plan za njega bio umrijeti na križu kao žrtva pomirnica za grijehe onih koji će povjerovati u Njega.

PROČITAJTE: Zašto je Isus došao na ovaj svijet?

Prekrasna Isusova misija uči Njegove sljedbenike da nitko nije previše grešan da bi bio spašen. Došao je spasiti i oprostiti svim grešnicima, bez obzira na njihove životne okolnosti ili prošla iskustva. Putovao je i liječio sve koji su vjerovali u njegovu misiju, čak i pogane i rimske dužnosnike.

Za razliku od nekih priča, ova priča postaje snažnija i značajnija što se više čuje i dijeli. Kao Njegovi sljedbenici, dužni smo obznanjivati ​​Radosnu vijest svim narodima, posvuda, sve do kraja svijeta!

Molitva dana

Hvala Ti, Spasitelju, što si u punini vremena došao na svijet i imao predivnu službu. Hvala što si umro za mene i moje grijehe. Hvala što sam po vjeri dio Božje obitelji i baštinik vječnoga života. Iščekujem dan kada ću se pokloniti Tebi i gledati Te u oči. Amen!