Pripremite put

Dnevna pobožnost za 1. adventsku nedjelju: “Pripremite put” (Luka 1, 16-17)

Biblijski stih

Mnoge će sinove Izraelove obratiti Gospodinu, Bogu njihovu. Ići će pred njim u duhu i sili Ilijinoj da obrati srce otaca k sinovima i nepokorne k razumnosti pravednih te spremi Gospodinu narod pripravan. (Luka 1, 16-17)

Dnevna poruka

Što je Ivan Krstitelj učinio za Izrael, advent može učiniti za nas. Ne dopustite da vas Božić uhvati nespremne. Mislim duhovno nespremne. Njegova radost i utjecaj bit će toliko veći ako ste spremni!

Kako biste bili spremni

Prvo, razmišljajte o činjenici da trebamo Spasitelja. Prije nego što postane zadovoljstvom, Božić mora biti optužnica. „Danas vam se u Davidovu gradu rodio Spasitelj – Krist Gospodin” (Luka 2, 11). Ako vam ne treba Spasitelj, ne treba vam ni Božić. On neće imati namijenjeni utjecaj dok ne osjetite očajničku potrebu za Spasiteljem. Neka ova kratka adventska promišljanja u vama probude gorko-slatki osjećaj potrebe za Spasiteljem.

Drugo, trezveno se preispitujte. Advent je za Božić što je korizma za Uskrs. „Pronikni me svega, Bože, srce mi upoznaj, iskušaj me i upoznaj misli moje: pogledaj, ne idem li putem pogubnim, i povedi me putem vječnim!“ (Ps 139,23-24). Neka svako srce pripremi mjesto za Njega… čisteći kuću.

Treće, njegujte bogocentrično iščekivanje i uzbuđenje u svome domu, pogotovo za djecu. Ako ste uzbuđeni zbog Krista, bit će i oni. Ako Božić možete učiniti uzbudljivim samo materijalnim stvarima, kako će djeca dobiti žeđ za Bogom? Pokušajte biti maštoviti kako biste djeci približili čudo kraljeva dolaska.

Četvrto, provodite vrijeme u Pismima i pamćenju važnih ulomaka! „Nije li riječ moja poput vatre – riječ je Jahvina“ (Jer 23,29)! Okupite se oko vatre ovog adventa. Toplo je. Blista bojama milosti. To je lijek za tisuću boli. To je svjetlo u tamnoj noći.

Autor: John Piper; Izvor: desiringGod/Radosnavijest

Molitveni izazov

Isusovo rođenje nema mnogo smisla ako zaboravimo zašto je morao doći i što je došao učiniti. Razmislite tijekom adventa jesu li vaši najmiliji upoznati s tim. Jesu li prihvatili Isusa kao svoga Spasitelja? Hoće li vječnost provesti u nebu? Molite se da vas Bog upotrijebi kao svoju produženu ruku da s izgubljenima podijelite Radosnu vijest.