”Ako cijelim srcem vjeruješ, možeš.” (Djela 8,37) Ove riječi će ti pomoći i dati odgovore na pitanja koja te muče.

Možda kažeš: ”Bojim se krštenja” ili ”Nisam dostojan pristupiti Večeri Gospodnjoj”… Jadna dušo, Isus ti je dao slobodu, stoga, ne boj se!

Ako stranac dođe u tvoju kuću ostat će kod vrata i čekati. Neće mu pasti na um ući nasilno i nepozvano. Tvoje dijete će se ponašati sasvim drugačije, slobodno u kući — tako i dijete Božje.

Stranac se ne usudi tamo kuda može dijete. Ako ti Duh sveti daje svjedočanstvo da te je Gospodin posinio, bez straha možeš pristupiti krštenju ili Večeri Gospodnjoj.

VIDI OVO: Kako razviti povjerenje u Isusa?

Isto pravilo vrijedi i za kršćanska prava i privilegije. Misliš da ti nije dopušteno neizrecivo se veseliti s radošću i u slavi i da, ako ti je dopušteno ući kroz Kristova vrata ili sjesti na dnu njegova stola, bit ćeš zadovoljan. Ali ti nemaš manja prava od onih najvećih.

Bog ne pravi razlike među svojom djecom. Za Njega — dijete je dijete. On ga ne smatra unajmljenim slugom nego ga časti ugojenim teletom, uz glazbu i ples, kao izgubljenog sina.

Kada Isus uđe u srce, On daje dozvolu i pravo da se radujemo u Gospodinu. Naš ulazak u sva prava je postupan, ali siguran. Čitatelju, možda danas govoriš: ”Htio bih se radovati obećanjima i hodati prema Gospodinovim zapovijedima”.

”Ako cijelim srcem vjeruješ, možeš”. Tvoji okovi su slomljeni jer te Isus oslobodio.

Autor: Charles Spurgeon