Što učiniti ako vaša djeca odlutaju od Boga?

Možda ste od malih nogu djecu poučavali iz Božje Riječi i upućivali na Božji put. Što učiniti ako vaša djeca, kada odrastu, odlutaju od Boga?

“U nadi budite radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani!” (Rimljanima 12, 12)

Došao sam iz ludog, nestabilnog doma, ali kada sam posao kršćanin moj se život promijenio.

U ranim danima kao kršćanin upoznavao sam djecu koja su se pobunila protiv Boga. Rekli su mi da su dolazili iz domova u kojima je vladalo licemjerstvo. Rekao sam im da oni nemaju pojma kako loš dom izgleda. Zašto ne bi hodali s Bogom?

Naravno, kasnije sam počeo shvaćati što licemjerstvo čini. Na neke načine, gotovo je bolje doći iz doma u kojem nije bilo nikakve vjere nego iz doma u kojem roditelji govore da su kršćani, a ne žive tako.

Što učiniti ako vaša djeca odlutaju od Boga?

Kada ste odrasli u domu u kakvom sam ja bio, a koji je bio bezbožan, znate da to nije dobro. Znao sam da to ne želim. Znao sam da mora postojati nešto bolje. Barem sam znao da to nije primjer koji trebam slijediti.

U drugu ruku, ako mama i tata kažu da su kršćani, a onda se ponašaju suprotno. Ako se svađaju, viču, opijaju ili se rastavljaju, to je najgora stvar koju mogu učiniti svojoj djeci. Dali su djeci izliku za njihov manjak vjere.

Živite božanskim životom. Pokažite djeci kako izgleda ljubav. Pokažite im kako izgleda dobar brak.

Ponekad djeca ipak odlutaju te se osjećamo kao da smo ih nekako iznevjerili. Moji su se sinovi isto na neko vrijeme bili udaljili od vjere. No mi nikada nismo odustali od njih. I na kraju su se obojica vratila Kristu.

Možda niste razgovarali sa svojom djecom neko vrijeme. Oni ne žele vašu vjeru i ne žele vaš život. Teško je, ali nemojte odustati. I znajte ovo: vaša djeca mogu izbjeći vas, ali nikada ne mogu izbjeći vaše molitve. Nastavite se moliti za njih.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org

PROČITAJTE JOŠ: