Ako dođeš Isusu, ovo obećanje postaje istina za tebe

Ako dođeš Isusu, Njegovo obećanje postaje istina za tebe! Ti jadno, slomljeno i utučeno srce, dođi k Njemu, On će reći — Amen, i to će osjetiti tvoja duša. 

”Ovako govori Amen, »Vjerni« i istiniti »Svjedok«” Otk. 3,14

Riječ Amen svečano potvrđuje ono što je bilo prije toga. Isus je nepromjenjiv i zauvijek ostaje Amen u svim svojim obećanjima.

Isus Krist kaže: ”Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, ja ću vas okrijepiti”. Ako dođeš k Njemu, Njegovo obećanje postaje istina za tebe.

U danima svog zemaljskog života rekao je: ”Slomljene trske neću prelomiti”. Ti jadno, slomljeno i utučeno srce, dođi k Njemu, On će reći — Amen, i to će osjetiti tvoja duša.

Kršćanine, ovo je utjeha jer Spasitelj nije opozvao nijednu riječ koju je izjavio. Nebo i zemlja prolaze, ali riječi Isusove ostaju.

Čuvaj se onih koji omalovažavaju obećanja jer će ti pokvariti radost Božje riječi. Isus je Da i Amen u svim svojim obećanjima — On je svećenik koji oprašta i čisti. On je kralj koji vlada, upravlja te svojom svemoćnom desnicom štiti svoj narod. On ostaje Kralj zauvijek.

VIDI OVO: Jedino Isus može dati odmor koji naše duše trebaju

Kao prorok u davnim vremenima je predskazivao buduće događaje, On je Prorok. On je Amen u svim zaslugama dobivenim prolijevanjem svoje krvi. On je Amen po svojoj pravednosti. Njegova sveta haljina ostat će čista i slavna i tada kada sve prođe.

On je Amen u svakom imenu koje mu pripada, on je tvoj muž koji nikada ne traži rastavu, prijatelj koji je vjerniji od brata, tvoj pastir u dolini sjene smrti, pomoćnik i izbavitelj, tvoja tvrđava i visoka kula, tvoje pouzdanje i radost, tvoje sve u sve-mu i tvoj Da i Amen.

Autor: Charles Spurgeon