Imam riječ od Gospodina za mnoge koji čitaju ovu poruku: u Riječi Božjoj postoji snažno obećanje koje morate upravo sada zgrabiti.

Vjerujem da ako postupite prema tom obećanju danom od Boga, bit ćete svjedok velike, nove pobjede u svom životu.

To obećanje glasi: “Približite se k Bogu, pa će se i on približiti k vama” (Jak 4,8). Ali sad morate pročitati i ostatak tog retka: “Grešnici, operite ruke! Vi s razdijeljenom dušom, očistite srca!”

Ovo je veliko obećanje pobjede nad svakim grijehom. Međutim, ovu pobjedu ne možete proizvesti sami. Ne možete oprati vlastite ruke ili očistiti vlastito srce. Ne, Jakov kaže: “Ako želite čiste ruke i čisto srce, ako želite pobjedu nad krivnjom, kušnjom i svakim zlim progoniteljem koji dolazi za vama, morate se približiti Bogu i vjerovati da je blizu vas.”

Sve to vrti se oko blizine Božje. Jednostavno mu se približite, vjerujte da je blizu vas i on će se pobrinuti za sve vaše neprijatelje u vašem tijelu.

Možda pitate: “Ali kako da se približim Bogu?” Odgovor je vrlo jednostavan, bezazlen: pođite Gospodinu i razgovarajte s njim – bilo kada, bilo gdje, čitav dan; pod tušem, na putu do posla, na poslu, bilo gdje; razgovarajte s njim, približavajte se s punom sigurnošću vjere.

Prije više godina radio s pokojnom Kathryn Kuhlman. Ta draga žena Božja običavala je raditi sedamnaest sati na dan. Često sam se čudio: “Ima li ona ikada vremena zatvoriti se u svoju tajnu klijet i moliti?”

A onda sam shvatio da ona uvijek u sebi mrmlja. Molila je! Molila je dok je vozila auto, dok se vozila liftom. Kamo god je išla, uvijek je razgovarala s Gospodinom.

Jednoga mi je dana rekla: “Davide, Biblija kaže da molimo neprestano. Ja s Gospodinom razgovaram cijeli dan. On je meni stvaran kao i ti. Ne moram nekamo trčati da bih došla u dodir s njim jer razgovaramo sve vrijeme. Mi smo prijatelji.”

Ljubljeni, Bog je uvijek nazočan za vas. Ja vjerujem u molitvu tajne klijeti, ali vaša tajna klijet može biti u podzemnoj, u autu, bilo gdje gdje ste nasamo s njim.

Evo Božjega obećanja za vas ako budete prakticirali približavanje k njemu cijeli dan: “Bog nek ustane! Razbježali se dušmani njegovi! Svi mrzitelji njegovi pobjegli pred njim! Kao što dim iščezava, i njih neka nestane! Kako se vosak topi na ognju, nek nestane grešnika pred licem Božjim” (Ps 68,2-3).

Autor: David Wilkerson

IZVORSermons.wolrdchallenge.org