Ako prolaziš kroz teške trenutke, ovo je poruka za tebe

Kada prolazimo kroz teške trenutke, trebamo vjerovati Bogu da će nam dati potrebnu snagu i izvući nas iz jame očaja.

“Al’ onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se.” Izaija 40,31

Sve više srećem umorne ljude oko sebe. Tempo života ne ostavlja puno prostora za neka osobna zadovoljstva, za obitelj, prijatelje. Ne sustiže nas samo fizički umor. Ljudi su umorni od rješavanja životnih problema, odnosa s drugim ljudima. Netko je umoran od bolesti, netko od siromaštva, drugi su opet emotivno iscrpljeni. I zato sve češće čujemo pojedince kako kažu: “Nemam više snage”, “Već mi je svega dosta”.

Znate li da su se i neki velikani Biblije tako osjećali? Ilija, veliki prorok, čovjek kojega je Bog silno koristio u svojoj službi, našao se umoran, iscrpljen, depresivan. Bježao je od kraljice Izebele u strahu za svoj život. U jednom trenutku je zastao. Nije htio više bježati, boriti se. Nije vidio nikakvu nadu u “bolje sutra”. Sjeo je pod jednu smreku i rekao Bogu: “Već mi je svega dosta” i poželio umrijeti (1. Kraljevima 19, 4).

PROČITAJTE: 7 stvari koje nas Bog uči kroz naše najbolnije trenutke

Lagao bih kada bih rekao da se nisam nikada tako osjećao. Prolazio sam kroz jako teško razdoblje u svome životu, i to ni manje ni više zbog svoje službe Gospodinu. Bilo je teško, iscrpljujuće, ali Bog je uvijek našao načina da me ohrabri i okrijepi. I naravno, da mi ne oduzme vjeru i povjerenje u Njega.

Ako prolaziš kroz teške trenutke, ovo je poruka za tebe!
Foto: Unsplash

Pouzdanje u Boga doista obnavlja našu snagu

To je činjenica koju sam iskusio i koju iznova i iznova proživljavam u odnosu s Bogom. Ako se prepustimo našoj snazi koje, kako sami nekada ustvrdimo “više nemamo”, tada ćemo ostati u stanju duhovnog umora i iscrpljenosti koje je gore stanje od fizičkog umora.

Budimo iskreni pred Bogom. Ne moramo pred Njim glumiti da smo super ako nismo. On nas ionako poznaje bolje nego što mi poznajemo sami sebe. Recimo mu iskreno kako se osjećamo. Recimo mu i da “nam je svega dosta”. Recimo mu da “nemamo snage”. I čega nam nedostaje, s pouzdanjem od Njega zatražimo, odnosno primimo, jer on nam je sve s Njim već dao.

“Jesi li već umoran od svega, i sve više vrtiš se u krug”, kaže jedna duhovna pjesma, i nastavlja: “Predaj sve, predaj sve Isusu, tužan dan i prazan san i srušen svijet… i tugu će pretvoriti u smijeh”.

Možda smo se danas probudili s teretom. Možda ne znamo kako ćemo dalje. Predajmo Isusu sve, on će već znati što će s tim, a nama će doista snaga biti obnovljena pouzdanjem u Njega.