Razočarao si Boga? Ustani i pođi k Njemu po oproštenje

Ako si razočarao Boga, On ipak nije digao ruke od tebe. Želi ti sve oprostiti. Zato ustani i pođi k Njemu po oproštenje!

Neka vam srce ne klone kad ste kušani. Sad kad ste se predali Bogu i nastojite biti pošteni, bit ćete svjesniji iskušenja. Đavao je sad vaš ljuti neprijatelj; pokušat će vas zaskočiti na svakom koraku. Radovat će se ako vas uspije poraziti; vaš pad bit će velika pobjeda za njega.

Ali upamtite, niste sami. Isus nije samo za vas, on je i u vama i s vama kao ognjeni zid; ne trebate se ničega bojati; Svesilni živi da vas provede kroz iskušenje kao sjajnog pobjednika. Ne borite se sami jer biste pali. Zaklano Janje je i Lav iz plemena Judina i on živi da vam uvijek iznova dâ pobjedu. Ne bojte se!

Ako si razočarao Boga, nije kraj …

Ali kažete: “Pretpostavimo da budem svladan i da padnem u grijeh, što da onda radim?” Odmah se vratite Bogu po oproštenje i očišćenje. Zapovijed glasi: “Ne činite grijeha … ali ako tko i počini grijeh, imamo zagovornika kod Oca” (1 Iv 2,1).

VIDI OVO: Sada je vrijeme za pokajanje! Sada je vrijeme da se vjeruje Bogu

Ako bi malo dijete izašlo odmah nakon što je bilo oprano i odjeveno te palo u blato, uprljalo čistu odjeću i razderalo ruke i lice, poznato vam je što bi učinilo, zar ne? Plačući bi se diglo te prljavo i krvavo potrčalo majci, svome najboljem prijatelju, i reklo joj sve o svome padu, razderanim rukama i licu, a ona bi ga, poput svake majke, oprala i očistila, iscijelila i poljubila; majčino srce ne može učiniti manje.

A Bog je bolji od majke! Iskušajte ga. Ne ležite na tlu, dignite se i pođite k njemu po oproštenje i iscjeljenje te će vam reći: “Kao što mati tješi sina, tako ću i ja tebe utješiti” (Iz 66,13).

Autor: Gipshy Smith

NAJNOVIJE!