Ako vas Duh Sveti vodi da nešto obavite, evo što trebate činiti

Ako vas Duh Sveti vodi da nešto obavite, nećete naći odmor i mir duše dok to ne obavite!

Prije izvjesnog vremena čuo sam jednu priču. Za njezinu točnost ne mogu jamčiti. Nije važno je li istinita ili izmišljena. Ono što mi je na umu jest da nam prizovem u pamet činjenicu koja je toliko istinita da ne može biti istinitija.

Prije izvjesnog vremena, neki je farmer htio unajmiti momka za rad na farmi. Nije htio iskusnoga, nego je tražio jednoga kojega će sam moći naučiti farmerski posao i čija plaća neće biti previsoka. Mnogi su bili na razgovoru, ali sve ih je odbio zaključivši da nijedan ne odgovara.

Gotovo je digao ruke u toj potrazi kad mu je jednoga dana jedan prijatelj rekao za nekog momka koji nije imao nikakva farmerskog iskustva, ali je bio voljan steći ga. Farmer ga je pozvao na razgovor. Otkrio je da je momak vrlo pošten, jer je iskreno rekao da ne zna gotovo ništa o farmerskom poslu.

“Ali”, dodao je sa smiješkom, “Znam kako spavati za vjetrovite noći.”

I nije dugo prošlo kad je farmer otkrio da on to doista zna. Jedne večeri počeo je puhati vjetar. Momak je ostao vani malo dulje nego obično. Nakon nekog vremena, otišao je u krevet i farmer je ubrzo mogao čuti kako iz gornje sobe dolazi duboko hrkanje. A onda je i farmer otišao na počinak.

VIDI OVO: Tko je Duh Sveti i koja je Njegova uloga u životu kršćanina?

Oko jedan iza ponoći, farmera je probudilo zavijanje vjetra. Znao je da kad su takve oluje došle ranije, farma mu je pretrpjela veliku štetu. Potreban mu je bio novi momak da mu pomogne.

Pokucao je na vrata njegove spavaonice. Sve što je u odgovoru čuo, bilo je glasno hrkanje. Ljutit, farmer je silazio stepenicama mrmljajući kroz zube: “Ujutro ću ga otjerati. Doista je bio u pravu; zna kako spavati za vjetrovite noći.”

A onda je uzeo svjetiljku i izašao. Otišao je do konjušnice. Našao je da su svi prozori čvrsto zatvoreni i vrata zaključana. Konji su mirno spavali jer vrata nisu udarala i nijedan prozor nije bio otvoren da bi se čulo zavijanje vjetra. Zatim je otišao do štaglja. Očekivao je da je vjetar odnio već pola sijena, ali je otkrio da je sijeno pokriveno nepromočivim platnom koje je klinovima čvrsto bilo pribijeno za zemlju. Ništa osim uragana ne bi ga moglo pomaći. Nije izgubio ni slamčicu sijena.

Otkrio je da su i kapci na prozorima staje čvrsto zatvoreni. Krave su u staji mirno spavale. Momak je učinio sve što je mogao da bi ih zaštitio od vjetra. Ništa nije ostalo neobavljeno što se trebalo obaviti.

Kad se farmer sa svjetiljkom vratio do kuhinjskih vrata svoje kuće, na licu mu je bio smiješak od uha do uha te je rekao: “On definitivno zna kako spavati za vjetrovite noći. Ovaj momak može ostati raditi kod mene dokle god želi.”

U toj priči skrivena je prekrasna lekcija. Je li ona istinita ili izmišljena, sporedna je stvar. Ona predstavlja veliku istinu. Ta lekcija je da trebate učiniti sve što možete. Sve što možete. Ne ostavljajte ništa neobavljeno što treba biti obavljeno.

Ne zanemarujte nijedan detalj zadatka na koji vas je Gospodin pozvao da ga obavite. Tada ćete biti u stanju mirno počivati usred oluje. Bit ćete u stanju spavati za vjetrovite noći jer ćete moći počivati u ovoj istini: kad za Isusa obavite sve što možete i on će za vas učiniti sve što može.

Kad ljudi razmišljaju o dužnostima koje su zanemarili, ne mogu počivati. Nemirni su. Ako vas Duh Gospodara vodi da nešto obavite, nećete naći odmor i mir duše dok to ne obavite. Ja volim biti umoran. Čudno je to što kažem, ali ipak je istinito.

Mnogo sam se puta, provevši dan s Isusom, vratio kući sretan i umoran. Sretan jer nisam ostavio ništa neobavljeno. Umoran jer sam to obavio, ali sretan jer sam znao da je to djelo na koje me pozvao da ga obavim.

Učini što možeš, brate, onako kako trebaš. Učini sve što trebaš najbolje što znaš. Učini to u Isusovo ime i Isusa radi. Tad ćeš otkriti tajnu sposobnosti momka s farme da spavaš i za bučne oluje.

Autor: Charles S. Price

NAJNOVIJE!