Najveća slika NASA
Foto: NASA

​NASA je nedavno objavila najveću sliku koju je ikad snimila. To je slika Andromedine galaksije, naše susjedne galaksije, Mliječne staze. Slika se može vidjeti ispod na YouTube videu.

​Činjenice u vezi ove slike koje treba imati na umu:

​1. Svaka sitna točkica je zvijezda, koja bi mogla imati svoj vlastiti Sunčev sustav. Ne mučite se s brojanjem. Procjenjuje se da samo na ovoj slici ima 100 milijuna zvijezda.

​2. Andromedina galaksija je oko 2,5 milijuna svjetlosnih godina udaljena od Zemlje, što znači da je potrebno 2,5 milijuna godina da se izmjeri udaljenost. Usporedite to sa svjetlošću od Sunca, kojoj treba samo 8 minuta i 17 sekundi da doputuje do Zemlje.

​3. Znanstvenici procjenjuju da su Mliječna staza i Andromeda dvije od 100 bilijuna svemirskih galaksija.

4. Svemirski teleskop Hubble dovoljno je snažan da u tom rasponu galaksija od 61.000 svjetlosnih godina pokaže pojedinačne zvijezde. Znanstvenici NASA-e usporedili su ih s fotografiranjem plaže i pokazivanjem pojedinačnih zrnaca pijeska.

Neka naše znanje o svemiru ispuni naša srca štovanjem Boga Stvoritelja.

VIDI OVO: Što su ”zvijezde koje će s neba pasti” prije Isusova povratka?

​Kao što je Izaija napisao:

„Tko je svojom pregršću izmjerio vode i nebesa premjerio pedljem? Tko li je mjerilom razmjerio prah zemaljski i utezima odmjerio planine, a tezuljom brjegove?“ (Izaija 40,12)

​I kao što psalmist uči:

„Nebesa kazuju slavu Božju, i svod nebeski naviješta djelo ruku njegovih.“ (Psalam 19,1)

„Što je čovjek da ga se spominješ, i sin čovječji da ga pohađaš?“ (Psalam 8,4)

​Autor: Andrew Hess

PROČITAJTE JOŠ: