Ako vjeruješ iskreno u Isusa
Foto: Pixabay

»Sad, dakle nema više nikakve osude onima, koji su u Kristu Isusu.« Rim 8,1

Dušo moja, razmišljaj! Ako vjeruješ iskreno u Isusa oslobođena si svojih krivica, izvedena iz tamnice grijeha. Nisi više u ropskim okovima, oslobođena si obaveza zakona i izbavljena od grijeha.

Krv tvog Spasitelja te je oslobodila. Sada imaš pravo približiti se prijestolju svog Oca. Nikakve osvete te ne stižu jer pravednost ne može osuditi nevinog.

Tvoje su slabosti uklonjene; nekad nisi mogla gledati lice svoga Oca, sad ga vidiš. Nisi mogla govoriti s Njim, a sad mu smjelo pristupaš. Nekad je strah pakla lebdio nad tobom, sad ga se više ne bojiš. Onaj koji nije kriv ne može biti pogubljen.

VIDI OVO: Isus voli grešne ljude, no postoji nekoliko preduvjeta da bismo uživali u Božjem oproštenju

Tko vjeruje nije osuđen i ne može poginuti. Pa i više od toga, sada si radosna kao da nikada nisi ni sagriješila. Sada si opravdana! Krist je sve za tebe ispunio i zato imaš i više od svih blagoslova koje bi ti dalo ispunjenje Zakona. Sva ljubav i posinjenje ti pripada, jer je Krist učinio sve za tebe.

Zato si kroz Njega neizmjerno bogata. Koliko ljubavi i zahvalnosti duguješ svom Spasiteljul

»Hvalu pjevam Tebi, Božja milosti, koja u Isusu Kristu sav moj grijeh oprosti; oslobodi me smrti, izbavi propasti, skida okove ropstva, čuva od napasti. U svoj dom me prima Isus Spas, hvalu mu pjevam na sav glas!«

Autor: Charles Spurgeon; Izvor: Biblija365.com