Ako želite blagoslovljen život, morate voditi računa o ovoj stvari

Ako želimo blagoslovljen život, moramo voditi računa da ga svakodnevno živimo u živoj, bliskoj vezi s Isusom. Ništa nam ne smije biti iznad Njega.

“Ako ostanete u meni i ako moje riječi ostanu u vama, tražite što god hoćete, i bit će vam.” (Ivan 15, 7)

Moramo biti u Gospodinu Isusu da bismo živjeli za Njega; i trebamo ostati u Njemu kako bismo se mogli radovati ovom obećanju. Ostati u Gospodinu znači da ga nikada ne ostavljamo zbog veće ljubavi jedni prema drugima; ostati dragovoljno s Njim u živoj, bliskoj vezi.

PROČITAJTE: Stavi Boga na prvo mjesto i tvoje životne potrebe bit će uvijek zadovoljene

Grana nije samo na drvetu, nego od njega prima život i rod. Svaki istinski vjernik uistinu ostaje u Gospodinu Isusu. Ali ove riječi imaju uzvišenije značenje prema kojem trebamo ciljati prije nego dobijemo beskonačnu silu pred prijestoljem milosti. Riječi “tražite što god hoćete” su za one poput Enoha, koji je hodao s Bogom 300 godina, za one poput Ivana koji se odmarao na Gospodinovim prsima, za one koji su povezani s Njim.

Srce treba ostati u ljubavi, duh ukorijenjen u vjeri, nada oslonjena na Riječ, cijelo biće vezano uz Gospodina, bez kojeg bi bilo opasno tražiti ispunjenje ovog obećanja. Ono je za one čija je deviza u životu: “ja živim, ali to nisam više ja, to je Krist koji živi u meni”.

Vi koji prekidate svoju vezu s Njim, izgubit ćete ogromnu silu! Ako želite biti snažni u vašim iskanjima, Gospodin treba ostati u vama i vi u Njemu.

Autor: Charles H. Spurgeon

NAJNOVIJE!