NaslovnicaDuhovnostAko jednog dana želite živjeti u nebu, onda morate ovo činiti

Ako jednog dana želite živjeti u nebu, onda morate ovo činiti

Ako jednog dana želite živjeti u nebu, onda morate činiti ove stvari. Bez njih nema života u nebu!

U koga drugoga se pouzdati ako ne u Sina Božjega? Nitko na svijetu nije učinio za mene toliko kao Isus!

Toliko me ljubio da je za mene umro na križu; i ne samo za mene, nego i za vas! Nitko nas nikada nije ljubio kao on. Osim toga, on je ustao od mrtvih i sada je živ. Zašto ne povjeriti svoj život njemu koji je pobijedio smrt? U trenutku kada predam svoj život Isusu, ulazim u život koji dolazi od Boga.

Pjesma koju osobito volim, kaže: Predajem ti sve, Isuse, / sve što znam i što imam. / Predajem ti sve, Isuse, / tijelo, dušu, duha – sve. / Predajem ti sve, Isuse, / čini sa mnom što želiš… Ah, kad biste i vi htjeli ovako reći Isusu!

Ako želite predati svoj život Isusu i ući k njemu, ako mu želite povjeriti svoje biće, recite mu to! On je tu! On je kraj vas! Čuje vas! Recite mu: “Gospodine Isuse, predajem ti svoj život!” Kad sam ja, dotada bezbožnik, doživio obraćenje i primio Isusa u svoj život, molio sam: “Gospodine Isuse, predajem ti svoj život. Ne mogu ti obećati da ću biti dobar. Za to mi moraš dati novo srce. Imam lošu narav, ali sve što jesam predajem tebi. Napravi nešto od mene!” To je bio trenutak kada sam s obje noge ušao k Isusu i predao upravljač svog života njemu koji me otkupio svojom krvlju. Tako se samo ulazi u život s Bogom.

Ako želiš napredovati u odnosu s Bogom …

Želi li tko napredovati u tom životu, tada treba neizostavno činiti tri stvari: čitati Božju riječ – Bibliju, razgovarati s Bogom – moliti, i družiti se s djecom Božjom – crkvom. Ne možete pripadati Isusu, a da vas on uopće ne zanima.

Trebate imati Bibliju ili Novi zavjet i svaki dan provesti barem petnaest minuta čitajući Božju riječ. Ono što ne možete razumjeti, jednostavno ostavite za neko drugo vrijeme. Što češće budete čitali, napisano će vam postajati sve jasnije i čudesnije. Koliko se puta moje srce ispunilo neizrecivom radošću što pripadam divnom Spasitelju i što ga mogu naviještati drugima. Nije moguće imati život Božji samo za se i ne navješćivati ga drugima. Prvi zahtjev za kršćanski rast je čitanje: proučavanje Božje riječi.

PROČITAJTE: Kako čitati Bibliju?

Drugi dio je molitva! Isus vas čuje! Ne trebate mu držati uzvišene govore. Dovoljno je moliti jednostavne molitve, poput jedne domaćice: “Gospodine Isuse! Danas mi je grozan dan: muž je loše volje, djeca me ne slušaju, trebam oprati hrpu rublja, trebam deset maraka… Gospodine Isuse, predajem ti sav svoj jad. Ispuni moje srce radošću i daj mi da proživim ovaj dan kao Božje dijete! Pomozi mi u svemu! Gospodine Isuse, zahvaljujem ti što se mogu pouzdati u tebe!” Isusu mogu reći sve što mi leži na srcu – potpuno sve! Možete se moliti i ovako: “Gospodine Isuse, pomozi mi da te bolje upoznam i sve više ti pripadam!”

I treći dio života s Bogom jest zajedništvo s kršćanima. Drugim riječima, trebate se pridružiti s onima koji također žele pripadati Isusu. Netko mi je nedavno rekao: “Ja želim vjerovati, ali nikako ne uspijevam!” Savjetovao sam mu: “Nedostaje vam zajedništvo s kršćanima!” On na to reče: “Ne sviđaju mi se baš svi ti ljudi!” – “Nažalost”, rekoh mu, “tu onda nema pomoći. Ako očekujete da ćete jednoga dana živjeti s njima u nebu, onda se već sada morate pripremati za to! Dragi Bog ne može sve kršćane oblikovati tako da bi se vama sviđali.”

Autor: Wilhelm Busch; Iz knjige “Isus naša sudbina”