Poznata američka voditeljica podijelila molitvu koju moli svaki dan prije svoje emisije

Poznata američka televizijska voditeljica Shannon Bream je podijelila kratku molitvu koju moli svaki dan prije emisije “Fox News @ Night”.

Nakon godinu dana suočavanja s pandemijom i svijetom u kojem nitko od nas nije bio spreman živjeti – lako je popustiti cinizmu. To posebno vrijedi za osobe poput američke voditeljice Shannon Bream, čiji je posao proći kroz sve vijesti dana i objasniti ih gledateljima.

Bream, voditeljica emisije “Fox News @ Night”, rekla je da se odupire teškim problemima i iskušenjima oslanjajući se na Sveto pismo.

2021. godine, rekla je Faithwireu da je pronašla utjehu u riječima Psalma 19,14, u kojem je psalmist napisao: „Moje ti riječi omiljele i razmišljanje srca moga pred licem tvojim. Jahve, hridi moja, otkupitelju moj!”.

“Mislim da, čak i izvana, ako kažem prave riječi i pokušavam komunicirati s ljudima i priopćavati ideje, moram uzeti u obzir promišljanja svog srca”, objasnila je Bream. “Koji su moji motivi? Je li ovo o meni ili je ovo slavljenje mog Nebeskog Oca i odgonetanje Njegovog plana i življenje za Njega? Je li to moja ili Njegova volja?”

Iako je ta ideja apstraktna i na neki je način možda pomalo teška za primjenu u praksi, Bream je rekla da svoj posao vidi kao priliku da proživi riječi koje je David napisao u svojim psalmima.

VIDI OVO: Kršćanske molitve za svaki dan: Od jutra do večeri

Svaki dan moli Boga da radi na Njegovu slavu

Uoči svakog emitiranja emisije navečer u 23 sata, Bream, koja radi za televiziju Fox News, rekla je da moli ovu molitvu: „Gospodine, pomozi mi da budem na zadatku za tebe, gdje god da se nalazim, i da to obavim Tebi na slavu.”

Također je potaknula kolege kršćane da se više posvete odnosu s Bogom, posebno u ovim vremenima s toliko teškoća i podjela.

“Ako vjerujemo da smo Božja djeca, stvorena na Njegovu sliku, mislim da to zaustavlja načine na koji bismo osuđivali druge”, rekla je voditeljica. “I nadam se da to djeluje u oba smjera. … [Trebali bismo se zapitati], ‘Koji je moj udio u doprinosu tome gdje se nalazimo i što mogu učiniti da to popravim?’”

“Moram svakodnevno gledati vijesti na taj način”, nastavila je, “jer ima puno loših vijesti – puno je teških vijesti koje treba prenijeti – ali pokušavam to učiniti izvrsno, točno i neutralno.”, kaže voditeljica.

Voditeljica je napisala knjigu ”Žene o kojima govori Biblija” (The Women of the Bible Speak) koju je nedavno objavila.