NaslovnicaVijestiHrvatskaRebić je svima u selu otplatio kredite, a sada je ponovno učinio...

Rebić je svima u selu otplatio kredite, a sada je ponovno učinio divno djelo

Ante Rebić (27) je ponovno učinio divno djelo nakon što je prije nekoliko godina otplatio kredite svim mještanima svog sela

Hrvatski reprezentativac, zvijezda Milana Ante Rebić (27) donirao je 10 tisuća eura za proširenje i izgradnju novog objekta ustanove za rehabilitaciju i odgoj djece “Zlatni cekin” u Slavonskom Brodu.

Zahvaljujući njegovoj donaciji, financijskoj potpori Grada u iznosu od 100 tisuća kuna i većem broju manjih donacija, u ustanovi se nadaju kako će do ljeta novi objekt moći staviti pod krov, iako su prije nekoliko mjeseci u realizaciji ovog projekta naišli na određene poteškoće, uglavnom financijske prirode.

U novoj zgradi na 520 četvornih metara prostora naglasak u radu bit će stavljen na djecu s poremećajima iz spektra autizma.

– Od srca zahvaljujemo Anti Rebiću na ovoj krasnoj gesti i velikoj financijskoj podršci koju nam je dao. Hvala i našim fratrima iz Dalmacije, Rebićevim prijateljima koji su nas preporučili njemu. Kasnije se i Grad Slavonski Brod uključio u akciju, tako da ćemo moći nastaviti s radovima započetim prošle godine, iako je kriza svuda – rekao je fra Ilija Jerković, ravnatelj Zlatnog cekina.

Centar s oko 220 mališana Zlatni cekin neprofitna je ustanova u kojoj roditelji djece s teškoćama u razvoju mogu naći potrebnu stručnu pomoć. Unatoč svim poteškoćama na koje su nailazili tijekom desetljeća svoga rada i djelovanja, nikada nisu odustali od borbe za pomoć najmlađima.

Plemeniti nogometaš s velikim srcem

– Volio bih upoznati gospodina Rebića ako mi se za to ukaže prilika. Odličan je nogometaš, sjećam se njegovih dobrih igara na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a sada je pokazao i da je velik i plemenit čovjek. Učinio je jako puno za našu ustanovu. Nažalost, danas se malo tko sjeti djece s teškoćama, sve drugo ima prioritet, ali zahvaljujući ljudima poput njega mi ipak pomalo idemo naprijed – poručio je fra Ilija, pozvavši sve koji mogu i hoće da im se jave i pruže im financijsku i drugu potporu u završetku ovoga projekta od kojeg će najviše koristi na kraju imati najmlađi kojima je pomoć potrebna.

Ovo nije prvi put da se hrvatski reprezentativac iskazao kao humanitarac. Naime, u srpnju 2018. austrijski mediji objavili su kako su od njegova bivšeg suigrača iz mlade reprezentacije Lovre Šindika doznali kako je Ante u svome rodnom selu svima otplatio kredite.

Rebić nije želio da se dozna za taj hvalevrijedan potez, pa je sve učinio u medijskoj tišini. Nepunu godinu kasnije uključio se u veliku humanitarnu akciju pokrenute za liječenje tada dvogodišnje Mile Rončević oboljele od leukemije, piše Vecernji.

”Ti naprotiv, kada daješ milostinju – neka ti ne zna ljevica što čini desnica, da tvoja milostinja bude u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti! (Matej 6,3-4)