Anthony Hopkins: Vjera u Boga me je oslobodila od alkoholizma

Govoreći na konferenciji u Kaliforniji, Oskarom nagrađivani glumac Anthony Hopkins (80) je iskreno progovorio o dugogodišnjoj borbi s alkoholizmom i kako mu je ”vjera u Boga” pomogla da ga nadvlada.

“To je ono što radiš u kazalištu, piješ”, rekao je 80-godišnji glumac pred 500 studenata u Los Angelesu. ”Ali mi je bilo teško raditi jer sam stalno bio mamuran”, koji je bio gost govornik na konferenciji LEAP (Leadership, Excellence and Accelerating Your Potential), piše The Hollywood Reporter.

U prosincu 1975. godine, kada se samom sebi gadio, kako je opisao stanje tih dana, sreo je ženu na susretu anonimnih alkoholičara koja mu je rekla: ”Zašto se jednostavno ne pouzdaš u Boga?”

Hopkins, koji se smatra jednim od najvećih živućih glumaca, kaže kako je njegova želja za alkoholom tada nestala.

“Vjerujem da smo sposobni puno toga učiniti”, rekao je studentima. “Gledajući na moj osobni život, ne mogu vjerovati da sam to što jesam jer sam mogao umrijeti u Walesu, pijan ili nešto slično… ”

Glumac, koji trenutno živi u blizini Los Angelesa s ženom Stellom Arroyave je upozorio svoju publiku da ne trči za novcem ili uspjehom.

“Ako trčite za novcem, to neće ići. A ako trčite za uspjehom, to također neće ići”, rekao je. Poručio im je da trebaju biti ono što jesu te da rade na tome, a ne za nekom slavom ili uspjehom.

Hopkins je dobio Oskara za najboljeg glavnom glumca 1992. za ulogu Hannibala Lectera u filmu ”Kad jaganjci utihnu”. Kasnije je bio nominiran još tri puta, a osvojio je tri BAFTA nagrade i dva Emmyja.

NAJNOVIJE!