Ateisti zabranili maturantima Molitvu Gospodnju. Pogledajte kako im je ovaj učenik odgovorio!

Američki ateisti pokušali su ukinuti 70-godišnju tradiciju pjevanja Molitve Gospodnje za vrijeme maturalne svečanosti, no ovaj učenik ih nije poslušao. Kome zahvaliti, ako ne Bogu, za sve što je učinio u njegovom životu i životima njegovih školskih prijatelja.

Tradicionalno, Molitvu Gospodnju pjeva East Liverpool zbor, a drži se važnim dijelom maturalne svečanosti.

Zaklada za odvajanje crkve od države je utvrdila kako škola u East Liverpoolu čini prekršaj time što dozvoljava molitvu, pa su školski dužnosnici odlučili udovoljiti njihovim željama, otkazujući molitvu, kako bi izbjegli pravnu bitku.

Larry Walton, predsjednik školskog odbora je izjavio da se ne žele boriti protiv ateista zbog ekonomskih razloga.  “Rekli smo, ‘U redu, više to nećemo činiti.’ Takvu odluku smo donijeli zbog nedostatka novca, a radije bismo zaposlili učitelje, nego plaćali odvjetnike,” rekao je Walton. ”To je rat koji ne možemo dobiti.”

Bilo kako bilo, maturanti 2016. godine nisu htjeli prekinuti dugogodišnju tradiciju. Nisu popustili ateističkim grupama.

Predstavnik razreda i jedan od najboljih učenika, Jonathan Montgomery, došao je na pozornicu te poveo maturante u Molitvi Gospodnjoj, a njegov potez je naišao na ovacije i pljesak maturanata koji su stali u obranu škole.