Sadašnja ateistica, nekadašnja karizmatična kršćanka, spisateljica Elizabeth King, je u  nedavnom članku za The Washington Post, priznala kako se ne može otresti Boga.

“Ideja Boga me iritira, a čini me da mislim kako možda nisam toliko posvećena svojim uvjerenjima kako vjerujem da jesam i želim biti. Možda se još uvijek podsvjesno bojim pakla i želim ići u raj kad umrem. To je zbunjujuće i frustrirajuće kada osjećate prisutnost nečega u što ne vjerujete. To je skovano u činjenici da se lik Boga najčešće prikazuje kada sam već isfrustrirana “, piše King.

Njezine izjave odjekuju riječima glasovitiog ateiste Richarda Dawkinsa o nevidljivoj sili vjere.

“Ne postoje kršćani, koliko ja znam, da dižu zgrade u zrak “, rekao je Dawkins 2010. godine. “Ja ne znam za bilo koje kršćanske bombaše samoubojice. Nisam upoznat s bilo kojom od glavnih kršćanskih denominacija koja vjeruje da je kazna za otpadništvo smrt . Imam pomiješane osjećaje o padu kršćanstva, u mjeri u kojoj je kršćanstvo moglo biti bedem protiv nečeg još goreg. ”

Doista, nevidljiva sila koja iritira King i daje Dawkinsu sumnje bi mogla biti ono što kršćane čini jednim od najsretnijih ljudi.

No, bez obzira na ispovijedanje vjere, mnogi ateisti priznaju strahopoštovanje prema stvaranju te priznaju da postoji sila (oni to zovu “Univerzum”) koja djeluje oko nas, kako kažu istraživanja Pew Researcha, prenosi Charisma News.