Ateistički doktor se htio narugati kršćanima, no nešto ga je slomilo
Snimka zaslona: YouTube

Ateistički doktor se htio narugati kršćanima. Kako bi otkrio licemjerstvo svojih kršćanskih susjeda, odlučio je proučavati Pismo kako bi im se suprotstavio, no nešto ga je slomilo.

Izvana, dr Greg Viehman je imao uspjeh: imao je vrlo profitabilan posao, ženu i dvoje djece, luksuzan dom, lijepe automobile i sav potreban novac da kupi što god poželi.

Ali ovaj ateistički doktor je i dalje bio nesretan jer mu je falilo nešto što novac nije mogao kupiti: zadovoljstvo.

“Što nije u redu sa mnom? Zašto nisam ispunjen? Zašto se ne osjećam da sam postigao sve za što sam radio cijelog svog života?”, pitao je sebe.

Ateistički doktor je kršćane nazivao licemjerima

Lako se ljutio na ljude, čak i na svoju ženu i svoje kršćanske susjede koje je nazivao “licemjerima” zato što su živjeli životom koji se ne slaže s onim što Biblija uči.

Kako bi razotkrio licemjerstvo svojih kršćanskih susjeda, odlučio je proučavati Bibliju, tako da bi im se mogao suprotstaviti Pismom.

Ali se zatim dogodilo nešto čudno. Dok je čitao Bibliju, bio je šokiran otkrićem Evanđelja da je Isus Bog u tijelu poslan od svog Oca otkupiti čovječanstvo od grijeha, žrtvujući sam sebe.

Ako ovo ne bi bilo točno, kršćanstvo bi bilo besmisleno da se nije dogodilo Isusovo uskrsnuće.

Zaboravio je na svoje susjede i predao se daljnjem proučavanju Biblije da bi dokazao kako vjerovanje u Isusovo uskrsnuće nije imalo temelja. “Apostoli su mogli ukrasti tijelo. To je mogla biti samo halucinacija”, mudrovao je.

VIDI OVO: Ateist se pokušao nagoditi s Bogom, a završio je na koljenima

Došao je do iznenađujućeg zaključka

Ali nakon što je sagledavao sve informacije koje je mogao sakupiti, Lehman je došao do iznenađujućeg zaključka: Isus je zaista ustao iz mrtvih.

Lukin izvještaj Isusovog uskrsnuća ga je zadivio. On je bio njegov kolega doktor, čovjek znanosti, svjedočeći istinu o čudu Isusovog uskrsnuća.

Izvješće o Pavlovom životu je bilo presudno.

“Ubijao je kršćane. Ništa nije moga dobiti. Što je moglo ovog čovjeka natjerati da postane najveći evanđelist ikada?”, rekao je Lehman.

“Postojalo je samo jedno objašnjenje, a to je da je vidio uskrslog Gospodina Isusa Krista. Kada sam pogledao dokaze i pogledao ove ljude i u njihove promijenjene živote, rekao sam: Moram vjerovati.”

Kršćansko probuđenje je u potpunosti promijenilo Wiehmanov život. Vrhunac je bio kada se on slomio u suzama, tražeći oprost od Boga.

Radostan osjećaj mira ga je preplavio, a u njemu je u potpunosti nestalo nezadovoljstva i praznine. “Bio sam u potpunosti smiren”, rekao je.

Njegova žena, Ruth, nije mogla biti sretnija. “Osjećam se kao da imam novog muža”, rekla je.

“U svakoj drugoj religiji čovjek traži Boga. Ali u kršćanstvu Bog traži čovjeka”, rekao je Lehman.