Ateistkinja koja je otvoreno ismijavala vjeru postala kršćanka: ”Sigurna sam da Bog postoji!”

„Sigurna sam da Bog postoji i da osjećam Njegovu ljubav“

Doktorica Hongyi Yang bila je ateistkinja koja je otvoreno ismijavala kršćanstvo, a sada je i sama kršćanka te predaje na seminarima u Teksasu. Postala je asistentica na sistematskoj teologiji.

Preselila se u Teksas 2000. godine, a odrasla je u Kini gdje su ju naučili da je Bog mit. Zapravo, prvi put je Bibliju ugledala kada se preselila, dok je još bila na razmjeni studenata. Prije nego se preselila iz Kine, znala je samo jednog jedinog kršćanina, piše Faithwire.

„U to sam vrijeme bila ateistkinja“, napisala je Yang, „Vjerovala sam da je postoji Bog koji nas može spasiti te se za uspjeh moramo boriti svojim sposobnostima, radom i srećom“.

VIDI OVO: NAJNOVIJA STUDIJA POSRAMILA ATEISTE: Svim ateistima će nakon ovoga biti neugodno

No kada se našla u Teksasu, sve se promijenilo. Prisjetila se: „Odjednom sam bila okružena kršćanima i crkvama“. Taj kulturni šok je doveo do određenog „prijezira“ prema kršćanstvu.

„Ismijavala sam kršćanstvo“, napisala je, „Mislila sam da je ponižavajuće klanjati se Bogu koji je razapet na križu. Upravo to piše u Poslanici Korinćanima: ‘Naravan čovjek ne prima što je od Duha Božjega; njemu je to ludost i ne može spoznati jer po Duhu valja prosuđivati’ (1. Korinćanima 2,14). Bilo je to vrlo nezrelo od mene.“

No, Bog ju je čekao. U posljednja tri dana 2000. godine, put njezinog života potpuno se promijenio. Otišla je na evanđeosku konferenciju gdje je čula dva govornika koja su promijenila njezinu perspektivu. Odjednom je bila uvjerena u Božje postojanje, a zadnji dan okupljanja predala je svoj život Isusu.

VIDI OVO: Bivši ateist je shvatio da kompleksnost ljudskog tijela dokazuje Boga

Rekla je da su joj se oči otvorile kada je iskusila „vrstu divne, svijetle i velike ljubavi“ kakvu prije nije poznavala.

„Sigurna sam da Bog postoji i da osjećam Njegovu ljubav“, napisala je, „Život nije besmislen jer postoji Bog“.

2001., na uskrsnu nedjelju, Yang je krštena. Pozvala je nekoliko svojih prijatelja ateista, a dvoje od njih se kasnije obratilo na kršćanstvo.

VIDI OVO: Bila sam ateistkinja i lezbijka, puna predrasuda u vezi vjere i crkve, a onda me jedan biblijski stih natjerao u plač!

Tijekom posljednjih 19 godina, Yang kaže da je postala „novo stvorenje“,

„Evanđelje mi je promijenilo život i nastavlja ga mijenjati. Mijenja mi um i cijelu osobu“, dodala je.