NaslovnicaDuhovnostBacite sve svoje brige na Boga

Bacite sve svoje brige na Boga

Bacite sve svoje brige na Boga i vjerujte, bez obzira kakva je vaša situacije, da On može sve izvesti na dobro.

Ne poznajem nikoga tko bi mogao reći da se nikada oko nečega nije brinuo, ma koliko veliki ili mali problem bio. Svi smo to iskusili u nekom trenutku. Svi smo prošli kroz neki oblik brige i tjeskobe. Naša briga nas može svladati i možda ne znamo kako se s njom nositi. Može nagrizati naša srca i umove i oduzeti svaku radost koju imamo. Dakle, kako mi kao kršćani možemo pobijediti brigu i tjeskobu? Gledamo u Božju Riječ!

Bacite sve brige na Boga

Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu. (Filipljanima 4, 6-7)

Pavao nam govori kako koristiti molitvu s prošnjom i zahvaljivanjem da svoje brige i tjeskobe predate Bogu. Kada se nađemo zabrinuti oko nečega, bez obzira koliko veliko ili koliko maleno se činilo, naša prva misao i radnja trebaju biti molitva i slavljenje Boga, jer On je dovoljno velik da riješi sve naše probleme.

Ponekad požurimo na molitvu i samo tražimo ono što mislimo da nam treba, bez ikakvog stvarnog razmišljanja o tome, ali On je naš Bog i prvo trebamo pristupiti Njemu s ljubavlju i klanjanjem. On je poslao svog Sina da umre za nas na križu zbog svoje ljubavi prema nama! Molitva je način komunikacije s Bogom i možemo je prakticirati bilo kada i bilo gdje. Omogućuje nam da imamo osobni odnos s Njim, odnos u kojem mu možemo prepustiti sve svoje brige i strahove znajući da će On uvijek slušati.

Pristupiti Bogu s molbom

Pavao kaže u stihu 6 da trebamo pristupiti s molbom. To je iskreno dijeljenje s Bogom naših problema, briga i potreba. Dijeleći iskreno svoje brige s Bogom, pokazuje da stalno trebamo Boga da bude uz nas! On to i želi: ne ostaje s vama samo preko vikenda ili nekoliko dana u tjednu; On nije Bog s polovičnim radnim vremenom, te se ne bismo trebali moliti povremeno kada osjećamo da nam je Njegova pomoć najpotrebnija. Možda mislimo da problem nije dovoljno velik da bi se molili Bogu, ali ako je dovoljno velik da vas brine, onda je sigurno dovoljno velik da ga iznesete pred Boga!

PROČITAJTE: Bog brine za vas: Kratka molitva protiv zabrinutosti

Stih 6 također kaže da se trebamo moliti sa zahvalnošću. Ali zahvaljivanje nije uvijek prva stvar koja vam padne na pamet kada ste zbog nečega ludo zabrinuti! No, trebamo zahvaljivati ​​Bogu za sve što je učinio za nas. Prisjetite se koliko vas je puta izvukao iz kušnji i održao vas. Ponekad zaboravimo na sve trenutke kada nam je pomogao.

Rezultat naših iskrenih molitvi je da će mir Božji čuvati naša srca i umove. To ne znači da se više nećemo suočiti s kušnjama ili da se više nikada nećemo brinuti, već da možemo vjerovati da će Bog biti s nama, bez obzira na to kakva je situacija zbog koje smo zabrinuti.

Dakle, sljedeći put kada budete zabrinuti zbog bilo čega, molite se Bogu za to. On će vam pomoći, bit će s vama i imat ćete mir u svom srcu!