Zašto je Isus morao toliko patiti i umrijeti?

Zašto je Isus morao umrijeti na križu? Bio je bez grijeha i živio savršenim životom. Zašto je izabrao toliko patiti za nas?

Od trenutka kada su Adam i Eva sagriješili u vrtu, Bog je započeo svoju potragu. Potražio ih je u vrtu i započeo plan pomirenja s čovjekom, koji je kulminirao potrebnom, ali nezamislivom žrtvom Njegovog jedinog i savršenog Sina Isusa.

Zašto je Isus morao umrijeti na križu?

Isus je umro da bismo mogli postati nedužni pred Bogom i imati vječni odnos s Njim.

“Jer je Bog tako ljubio svijet da je dao svog jedinorođenog Sina da onaj tko vjeruje u njega ne propadne, već da ima život vječni. Jer Bog nije poslao svoga Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu.” (Ivan 3, 16-17)

Isus je umro i uskrsnuo iz groba kako bismo mogli postati djeca Božja (Galaćanima 4, 7). Umro je da bi se razmetni sin mogao vratiti kući (Luka 15, 13-32). Umro je da bismo se mogli zvati prijateljima Božjim, a ne neprijateljima (Ivan 15, 15). Umro je da bismo mogli postati sinovi i kćeri Kralja, a ne robovi grijehu.

VIDI OVO: Zašto je Isus morao umrijeti na križu?

Isus je podnio nezamislivo mučenje i naše grijehe ponio na križ. Umro je da bi se sve moglo oprati i da nas spasi od vječne propasti.

Bog želi odnos s nama

Bog ne želi da proživimo ovaj kratki život bez Njega! On nas voli i želi nam oprostiti, očistiti nas i obnoviti. Zato je i Isus, Bog u ljudskom tijelu, došao na ovaj svijet iz jednog razloga: da nas vrati Bogu. Učinio je to postavši posljednja žrtva za naše grijehe.

Na kraju, moramo odgovoriti onome što je Bog učinio za nas. Moramo vjerovati da je Isus umro i uskrsnuo i moramo predati svoj život Njemu kao našem Spasitelju i Gospodinu. Božje je obećanje za svakoga: “Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se” (Djela 16, 31).