Beba rođena s natečenom glavom zadivljuje liječnike i roditelje

Beba rođena s natečenom glavom prkosi liječnicima koji su poručili majci da prekine trudnoću jer neće preživjeti rođenje.

Liječnici nisu očekivali da će Lorenzo Pontone preživjeti kad su u 20. tjednu trudnoće dijagnosticirali teško stanje koje uzrokuje nakupljanje tekućine u lubanji, a mozak nabubri. Istog trena su majci ponudili pobačaj.

No, bračni par je želio dati priliku Lorenzu – unatoč pritisku liječnika da prekinu trudnoću.

Dječakov otac Fernando Pontone rekao je: “Čini mi se da je prekidanje trudnoće bila prva stvar koju su rekli. Nismo mislili da je to pošteno. Bio je na pola do rođenja. Imao je ruke, noge i lice. Nismo ga mogli ubiti.”

Njegova majka Nichaela Pontone rekla je: “Dok smo razmišljali o pobačaju jer su liječnici rekli da je to najbolje učiniti, odlučili smo pustiti stvari da krenu svojim tijekom jer je bio na pola puta.”

VIDI OVO: Beba rođena s pola kilograma došla je kući nakon 100 dana borbe u bolnici

Lorenzo je 8. siječnja rođen carskim rezom u 36. tjednu jer mu je glava prebrzo rasla.

Tijekom prva dva tjedna svog života, Lorenzo je trebao operaciju mozga, potporu za disanje i nije mogao zatvoriti oči.

Međutim, mali borac od tada nastavlja prkositi nevolji zadivljujući roditelje i liječnike tako što sada može samostalno disati i zatvoriti oči.

Također mu je u glavu umetnuta cijev koja će ispuštati tekućinu iz mozga dolje u želudac, što znači da će se oteklina na glavi s vremenom smanjivati.

VIDI OVO: Beba manja od barbike čudesno je preživjela, a ovako sada izgleda

Nichaela i Fernando ne znaju kako će zdravstveno stanje dugoročno utjecati na njihovog sina, ali ponosni su na svoje “čudo” od djeteta.

Fernando je rekao: “Drago mi je što nismo prekinuli trudnoću. Čim smo ga vidjeli, zaljubili smo se u njega. Nisam mogao prestati drhtati, naplakali smo se. Tako smo ponosni na njega.”