Bebe pingvini su bile u velikoj opasnosti, no stigao im je neočekivani pomoćnik

Bebe pingvini su se našle u velikoj opasnosti kada ih je napala ptica burnjak. Iznenada im je stigao pomoćnik koji im je spasio živote. 

Život na ledu može biti jako težak. Na svu sreću, ovi carski pingvini su dobili pomoć kada im je bila potrebna. 

Sve je započelo dok je nekoliko beba pingvina hodalo snijegom. Ispred njih je tada prijeteći sletio burnjak. Bebe su pokušaje pobjeći, ali im je bilo teško trčati te su mnoge pale. Tada je ptica burnjak pokušala zgrabiti jednu bebu za nogu, a nakon toga ju je ugrizla. Na svu sreću, beba se uspjela osloboditi. 

No burnjak je i dalje htio uhvatiti jednu bebu pingvina tako da ih je uhodio. Bebe su se skupile jedna uz drugi pokušavajući odbiti pticu svojim kljunovima. 

Ptica se zbog toga na trenutak zbunila, ali je i dalje ostala blizu, nadajući se da će uhvatiti svoj plijen. 

Pingvin je stao između ptice i beba

Super je što je tada stigao odrasli adelijski pingvin, odlučan spasiti bebe bez obzira što nisu ista vrsta. Pingvin je stao između ptice i beba pokazujući ptici da će morati proći kroz njega ako želi doći do beba. 

Ptica je na trenutak razmislila i odlučila odletjeti. 

VIDI OVO: Ribar je spasio pingvina, a nakon godinu dana ugledao je nešto zbog čega su mu krenule suze

Nakon toga su ptice nastavile svoje putovanje. Odrasli pingvin ih je slijedio dok nisu došli do ostalih pingvina. 

Svi smo mi bili u situaciji kada bi nam dobro došao jedan adelijski pingvin za prijatelja. 

Iako su adelijski pingvini najmanja vrsta pingvina na Arktiku, oni su iznimno hrabri i odvažni. Osim što mogu napasti ptice kao što je burnjak, ujedno će napasti i tuljane, pa čak i ljude. 

Svi imamo dužnost brinuti za druge

No, kada odrastu, bebe carskih pingvina će se moći same braniti budući da su carski pingvini najveća vrsta pingvina. Oni mogu roniti dublje i dulje držati dah od bilo koje druge ptice. Mogu držati dah više od 20 minuta i roniti preko pola kilometra u dubinu. 

Snimka pingvina je izašla u javnost i postala je vrlo popularna. Ona nam pokazuje da svi mi imamo dužnost brinuti se jedni za druge, bez obzira jesmo li isti ili različiti.