Benny Hinn se pokajao zbog propovijedanja lažnog evanđelja prosperiteta?

Poznati tv evangelizator i propovjednik evanđelja prosperiteta Benny Hinn je objavio video na Facebooku u kojem je progovorio o teologiji evanđelja prosperiteta.

U videu kaže: ”Napada nas se jer propovijedamo evanđelje prosperiteta, koje je u Bibliji”, nastavljajući, ”Ali mislim da neki odlaze u žalosne ekstreme, a to nije Božja riječ koju poučavamo, te mislim da sam kriv kao i ostali. Ponekad odeš malo dalje nego što trebaš, a onda te Bog vrati u normalnost i stvarnost.”

Dodao je: ”Kao mlađi sam bio pod utjecajem propovjednika koji su poučavali što su htjeli. No što sam stariji, mislim: Čekaj, znaš da se ovo u potpunosti ne slaže s Biblijom niti s onim što je realno.”

Hinn je rekao: ”Je li Ilija imao automobil? Ne. Nije imao ni bicikl. Ništa mu nije nedostajalo… Je li Isus imao auto ili živio u vili? Ne. Ništa mu nije nedostajalo. A što s apostolima? Ništa nikome nije nedostajalo. Današnja ideja su bogatstvo, velebni domovi, automobili i bankovni računi. Fokus je pogrešan… to je tako pogrešno.”

Foto: Mychristiandaily
Foto: Mychristiandaily

Hinn je također izjavio da više ne leti privatnim avionom, te pobio glasine da je njegova vrijednost 40 milijuna dolara.

Izjavio je kako mnogi čine krivo vjerujući na prosperitet, no Bog kaže: ”To nije ono što ja želim. Vrijeme je da živimo u skladu s Biblijom.” Također je naglasio kako je najvažnija ljubav prema Isusu i sve što se tiče Njega, a ako On nije na prvom mjestu, tada će biti neke druge stvari.

Benny Hinn je jedan od najpoznatijih propovjednika evanđelja prosperiteta, a je li uistinu spoznao istinu i na putu pokajanja, pokazat će vrijeme i plodovi.