NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeBeskućnik je zamolio frizerku da ga ošiša, no to nije sve što...

Beskućnik je zamolio frizerku da ga ošiša, no to nije sve što je učinila

Beskućnik je na autobusnoj stanici zamolio frizerku da ga ošiša. Njezino dobro djelo je postalo viralno, a cijela priča nije na tome završila.

Doživotno prijateljstvo frizerke i beskućnika pokazuje da nema granica za pravo prijateljstvo. 

Lex Moran je frizerka iz Louisvillea, a njezin prijatelj Joe je beskućnik. Ona ga šiša svaku nedjelju te osigurava da ima odjeću i što god mu je potrebno za dan. 

„Kada stanem do njega, dam mu malo hrane, malo novca, osiguram da ima sve što treba za taj dan“, rekla je Moran. 

Njihov susret je mnogima ugrijao srce

Jedna njihova uobičajena interakcija podijeljena je na društvenim mrežama te je mnogima ugrijala srce. 29-godišnja Moran je naišla na Joea na autobusnoj stanici te je on spomenuo da se želi šišati. 

„Pričao je o tome kako mu je kosa dugačka i škaklja mu uši“, rekla je Moran, „Ispalo je da sam imala pribor sa sobom te sam ga odmah htjela ošišati.“ 

Moran je taj dan baš prošla tečaj za frizerku te je imala sav pribor u automobilu. 

„Nisam to učinila da dobijem pažnju nego jer sam jako povezana s Joeom“, rekla je Moran. 

Njezino divno djelo dobrote iznenadilo je mnoge, no iza njega ipak postoji jako dobar razlog. Moran je otkrila da je 2016. godine stajala na svom trijemu te ju je upucao 17-godišnjak nakon oružanog sukoba u blizini njezine kuće. 

Operirali su ju osam sati te je u bolnici bila 10 dana dok se oporavljala. 

„Zapucao je četiri puta, a mene su pogodila tri metka“, rekla je, „Druga prilika za život u meni izaziva veliku osjećajnost i razumijevanje za druge, bez obzira na situaciju.“ 

Moran sada koristi tu drugu priliku za život da učini nešto značajno u zajednici. Nada se da će biti primjer drugima i poslati im poruku da svijet uvijek treba malo više ljubavi i dobrote. 

„Dobila sam jako mnogo ljubavi dok sam pomagala Joeu te je nevjerojatno da postoji ljubav u svijetu punom negativnosti i mnoštva ubojstava i pucnjave“, rekla je, „Samo želim dati svijetu nešto malo dobroga.“ 

Moran sada želi postati instruktorica i otvoriti svoju školu za brijače te učiti osobe razne trikove povezane s tom industrijom. No, kaže da će unatoč svom snu uvijek paziti na Joea. 

Nakon nje i drugi su priskočili u pomoć beskućniku

Njezino divno djelo dobrote je potaknulo druge ljude da pomognu Joeu. On trenutno koristi pokidanu hodalicu da se može kretati, no mnogo se ljudi okupilo i odlučilo kupiti mu novu hodalicu. 

„Ako mogu potaknuti samo malo ljubavi i nade i promjene, onda možda i drugi mogu činiti ono što ja činim“, rekla je Moran.