NaslovnicaZdravljeBesplatno piće koje rješava sedam zdravstvenih problema

Besplatno piće koje rješava sedam zdravstvenih problema

Način prehrane, kao i adekvatan unos količine i vrste vode je jedini važan i odlučujući faktor zdravlja, koji je pod našom kontrolom. Ako vodu prokuhate i pijete takvu svaki dan, riješit ćete mnoge zdravstvene probleme i tegobe, piše Klix.ba.

Voda u toplom ili vrućem obliku ne sadrži teške metale i druge štetne tvari koji se ponekad mogu naći u vodi iz slavine, a koji se nakupljaju u organizmu i uzrokuju velike probleme. Ako prokuhate običnu vodu iz slavine i pustite da vrije barem pet minuta, poslije hlađenja možete naći gust talog otpadnih i štetnih tvari.

Evo kakav sve utjecaj ima topla ili vruća voda na naše tijelo:

1. Ispijanje jedne šalice tople vode svaki dan pročišćuje kožu, te se osobito preporuča osobama koje imaju problema sa isušenošću i aknama.

2. Topla voda opušta mišiće, pa se njeno ispijanje preporučuje kao odlično rješenje za suzbijanje menstrualnih grčeva.

3. Ujutro prije jela i pola sata nakon obroka šalica vruće vode potiče rad probave i rješava probleme s nadutošću i bolnim nakupljanjem plinova.

4. Ispijanje vruće vode ujutro prije jela pomaže kod mokraćnih infekcija, te smanjuje žgaravicu.

5. Redovito ispijanje tople vode pojačava cirkulaciju, znojenje te izbacivanje toksina iz tijela, čime se rasterećuje rad jetre i bubrega.

6. Popijete li šalicu vruće vode sat vremena nakon obroka, ubrzat ćete metabolizam i potaknuti sagorijevanje kalorija.

7. Redovita konzumacija vruće vode pomaže kod astme i štucavice, a dat će vam i dodatnu snagu kad patite od prehlade ili kašlja.