NaslovnicaDuhovnostBez blizine Božje nema mira

Bez blizine Božje nema mira

Nisam morbidan; nemam želje za smrću. Nije to noćna potištenost. Nikada nijednom nisam posumnjao u svoje vječno spasenje. Ali ono što ja sumnjam je moja sposobnost razumjeti kako Bog djeluje. Ja uvijek osjećam silu njegove velike ljubavi. I u mojim najsušim periodima me osjećaj njegove ljubavi gotovo svladava.

Nije dovoljno znati da vas Otac ljubi; nije dovoljno vjerovati svim njegovim obećanjima; nije dovoljno hodati u vjeri; nije dovoljno znati da želite Gospodina sa svime što je u vama. Mora postojati nešto više.

Mora postojati blizini Gospodnja; mora postojati tihi glasić i radost kad ga čujete. Mora postojati spoznaja da ne samo da on obitava u vama, već da je i njegova Riječ u vašim ustima. Srce mora osjećati njegovu toplinu. Struja Božje nazočnosti mora ispunjavati prostoriju. Suze koje su se skupile u vama moraju naći oslobođenje.

Radost Isusa mora proći kroz sve vijuge vašeg uma. Srce mora znati da on dolazi voditi, utješiti i pomoći u vrijeme potrebe. Ne smije postojati ni sumnja ni pitanje hoće li Bog doći i imati zajedništvo sa svojim slugom.

Bez blizine Božje nema mira. Suša se može zaustaviti jedino rosom njegove slave. Očaj se može rastjerati jedino sigurnim uvjerenjem da Bog odgovara. Oganj Duha Svetog mora ugrijati um, tijelo i dušu.

Autor: David Wilkereson