Bez obzira s kakvim se problemima suočavate danas, Bog ima najbolji plan za vas

Već je 35 godina prošlo kako dijelim svoju priču s vama i toliki mnogi mi se javljaju. I što mi najčešće govorite? Kako cijenite ove kratke, ali duboke uvide u Božju Riječ. Vaše e-pošte, vaši komentari mi govore da zapravo uživate u slušanju mojeg gledišta na patnju (dobro, to zapravo i nije moje gledište, već ono što kaže Božja Riječ).

Godinama sam mnogo toga govorila na temu patnje, ali ono što najčešće čujete da ponavljam jest ovo: „Bog nas nije otkupio da bismo živjeli sretni, zdravi ili bez problema. Otkupio nas je kako bi nas učinio sve sličnijima Isusu.“ O, prijatelji, ta fraza je doista bitna, ne toliko ljudima koji su u evanđelju prosperiteta i zdravlja (što uopće i nije nikakvo evanđelje), ali je važna majkama koje se bore s djecom s teškoćama u razvoju ili starijim udovicama koje su izgubile muževe i sada su usamljene. Pomaže ljudima da se nose s kroničnom boli ili ljudima koji se bore protiv depresije.

Ljudi pronalaze hrabrost u ideji da Boga ne zanima to da nas usreći. Zanima ga proces u kojem sve više postajemo nalik Kristu. Kakav hrabar način gledanja na život. Često čujete da kažem: „Bog dopušta ono što mrzi kako bi ostvario ono što voli.“ To je tek nekoliko riječi, ali tako snažnih. Bog dopušta ono što mrzi kako bi postigao ono što voli. To je čak učinio i s raspećem svog vlastitog Sina. Dopustio je nešto što mrzi – strašnu, okrutnu smrt svoga voljenoga Sina – kako bi ostvario nešto što cijeni iznad te strašne žrtve. Što bi u svijetu moglo imati tako strašnu cijenu? Pa naše spasenje, kao i Njegova slava. A isto vrijedi i za nas. Dopušta da se događaju grozne stvari, kao moj slomljeni vrat, kako bi mogao postići nešto daleko važnije i čudesnije, nešto što nadilazi čak i tragediju oduzetosti – Krist u meni, nada slave.

O, prijatelju, to je ono što Radosnu vijest čini tako sjajnom. Kristovo evanđelje nije krhko niti površno; ne radi se o zdravlju ili bogatstvu. Daleko je dublje od toga. To je kao ono što je Charles Spurgeon jednom napisao: „Ne propovijedamo površno evanđelje koje neće podnijeti vašu težinu! Evanđelje nije kočija čija će osovina popucati. Nije temelj na pijesku koje može propasti na dan poplave!

Evanđelje je vječni Bog koji je čvrsto obećao upisati svoj zakon u vaše srce i održati vas!“ O, prijatelju, to je dobra vijest. To je silno i snažno Evanđelje koje će vas provesti kroz pakao ili visoke valove.

To savršeno opisuje Boga u kojeg se možemo pouzdati. Jer Psalam 105 kaže: „Spominje se dovijeka saveza svojega.“ Dakle, bez obzira s kakvim se problemima suočavate danas, imate dobre vijesti. Imate obećanje od Boga da je On za vas kad prolazite kroz dobro i loše. Nije protiv vas; On je za vas. Čini sve da postanete poput Njegovog Sina. A ako se Isus učio poslušnosti kroz ono što je pretrpio, kao što kaže o njemu poslanica Hebrejima, zar smo mi onda iznad našega Učitelja? Trebamo li inzistirati na manjem opterećenju? Mislim da ne. Ne kada uzmete u obzir što patnja ostvaruje. To je teška lekcija, ali je dobra.

Autorica: Joni Eareckson Tada; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Joniandfriends.org