Bez ovoga je svaka molitva uzaludna

Duh mi je jasno pokazao da je sva moja molitva uzaludna ako ne molim s vjerom.

Mogu plakati, postiti, posredovati, preklinjati i mučiti se u molitvi, ali neću učiniti uopće nikakav dojam na Gospodina ako sve to ne radim s jednostavnom, djetinjom vjerom.

Riječ kaže: “Takav čovjek (koji sumnja) neka ne misli da će što primiti od Gospodina” (Jak 1,7).

Gospodin nam zapovijeda da mu vjerujemo. Međutim, često imamo tako malo pouzdanja u njega, tako malo vjere u njegovu spremnost i želju da odgovori na vapaj našega srca. Kad dospijemo u nebo, bit ćemo zaprepašteni kad otkrijemo sve blagoslove, mir i silu koje smo imali na raspolaganju, ali nismo ih prisvojili zbog naše slabe vjere.

Pozivam vas da povećate svoju vjeru. Tražite Gospodina da preplavi vašu dušu pouzdanjem u njegovu spremnost da i više nego odgovori na vaše iskrene molitve.

Želite li porasti u vjeri? Kad ponovno idete na molitvu, koristite sljedeće retke Pisma kao argument kod Gospodina. On se neće odreći svoje vlastite Riječi.

VIDI OVO: Kako vjerovati u ono što ne vidimo?

“U nj se, narode, uzdaj u svako doba; pred njim srca izlijevajte” (Ps 62,9).

“Svojim će te krilima zaštititi, i pod njegova ćeš se krila skloniti: vjernost je njegova štit i obrana” (Ps 91,4).

“Kad me strah spopadne, u te ću se uzdati” (Ps 56,4).

“Svaka je Božja riječ prokušana, štit onima koji se u nj uzdaju” (Izr 30,5).

Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu. Tada ćete me zazivati … i ja ću vas uslišati. Tražit ćete me i naći me jer ćete me tražiti svim srcem svojim” (Jer 29,11-13).

Ustrajte s vjerom! On će vam odgovoriti!

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!