NaslovnicaŽivotŠto Biblija kaže o novcu? Ovih 10 stvari trebamo znati

Što Biblija kaže o novcu? Ovih 10 stvari trebamo znati

Što Biblija kaže o novcu? Donosimo nekoliko biblijskih stihova kako bi razumjeli što Bog ustvari misli o novcu.

Ljudi se često pitaju je li novac dobra ili loša stvar. S novcem se može učiniti puno dobrih stvari, ali može nanijeti i ogromnu štetu. Isus je prilične oštre riječi upućivao bogatašima.

Činjenica je da bogatstvo samo po sebi nije loša stvar, no ljubav prema novcu je opasna i kriva.

Donosimo nekoliko biblijskih stihova kako bi razumjeli što Bog ustvari misli o novcu:

Matej 6, 19-21

“Ne zgrćite sebi blago na zemlji, gdje ga moljac i rđa nagrizaju i gdje ga kradljivci potkapaju i kradu. Zgrćite sebi blago na nebu, gdje ga ni moljac ni rđa ne nagrizaju i gdje kradljivci ne potkapaju niti kradu. Doista, gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce.”

Filipljanima 4, 19

“A Bog moj ispunit će svaku vašu potrebu po bogatstvu svome, veličanstveno, u Kristu Isusu.”

Malahija 3, 10

“Donesite čitavu desetinu u riznicu da u mojoj kući bude hrane. Tada me iskušajte – govori Jahve nad vojskama – neću li vam otvoriti ustave nebeske i neću li izliti na vas punom mjerom blagoslov”

Hebrejima 13, 5

”U življenju ne budite srebroljupci, zadovoljni onim što imate! Ta on je rekao: Ne, neću te zapustiti i neću te ostaviti.

1. Timoteju 6, 10

“Zaista, korijen svih zala jest srebroljublje; njemu odani, mnogi odlutaše od vjere i sami sebe isprobadaše mukama mnogima.”

VIDI OVO: Molitva za financije: Ovako možemo moliti za naše financijske potrebe

Djela 20, 35

“U svemu vam pokazah: tako se trudeći treba se zauzimati za nemoćne i na pameti imati riječi Gospodina Isusa jer on reče: ‘Blaženije je davati nego primati.”

Luka 12, 33-34

“Prodajte što god imate i dajte za milostinju! Načinite sebi kese koje ne stare, blago nepropadljivo na nebesima, kamo se kradljivac ne približava i gdje moljac ne rastače. Doista, gdje vam je blago, ondje će vam i srce biti.”

Izreke 13, 11

“Naglo stečeno bogatstvo iščezava, a tko sabira pomalo, biva bogat.”

Izreke 22, 7

“Bogataš vlada nad siromasima, a dužnik je sluga vjerovniku.”

Izlazak 22, 25

“Ako uzajmiš novca kome od moga naroda, siromahu koji je kod tebe, ne postupaj prema njemu kao lihvar! Ne nameći mu kamata!”