Zašto Biblija upozorava na okultizam i vračanje
Foto: Pixabay

Gotovo tri četvrtine (73%) američke mladeži aktivno sudjeluje u barem jednoj vrsti spiritističke ili vračarske aktivnosti.

Nadnaravnost postaje sve popularnija tema u knjigama, filmovima i TV emisijama. No, pokojni evanđelist Billy Graham nas podsjeća da Biblija vrlo jasno upozorava na okultizam i vračanje. I to iz dobrog razloga – naše vlastite zaštite!

Današnji filmovi i TV emisije često prikazuju okultno kao nešto „cool“. Mnogi gledaju na stvari poput ouija ploče, čitanja iz dlanova i seanse kao zabavu. Ne vide pravu opasnost koja vreba iza tih razonoda.

No dok je još bio živ, Billy Graham podijelio je važan podsjetnik za sve nas:

„Biblija je vrlo jasna: Ako želimo ugoditi Bogu, izbjegavat ćemo sve što ima veze s okultnim (čak i ako se na površini čini bezazlenim ili bezopasnim).“

Zašto Biblija upozorava na okultizam?

Ali zašto je to toliko važno? Sve je to bezopasno, zar ne?

Pogrešno.

„… Okultne prakse bilo koje vrste bi vas mogle uključiti u duhovne sile koje su protiv Boga i zapravo su povezane sa đavlom“, objasnio je Billy.

Iako može zvučati kao snažna izjava, Billy je inzistirao na tome da se okultne prakse izravno protive Bogu i Njegovoj volji za naš život.

PROČITAJTE: DJELOVANJE TAMNIH SILA: Kako Sotona djeluje na ljude putem gatanja, vračanja i vještičarstva?

„Razlog je taj što imaju svoje porijeklo u duhovnim silama koje ne dolaze od Boga, nego od našeg protivnika, đavla“, rekao je Billy. „Kao što se đavao apsolutno suprotstavlja Bogu i Njegovu narodu, tako se i njegovi demoni.“

Sudjelovanjem u okultizmu ili vračanju otvaramo vrata zlom utjecaju nad nama.

Veća prijetnja nego što ste svjesni

Hollywoodska opsjednutost nadnaravnim temama zasigurno stavlja našu mladež na kocku. Nova studija koju je provela Barna grupa otkrila je da gotovo tri četvrtine (73%) američke mladeži aktivno sudjeluje u barem jednoj vrsti spiritističke ili vračarske aktivnosti.

Iako tinejdžeri vide ovu vrstu aktivnosti kao bezazlenu zabavu, Billy Graham je upozorio da je upravo suprotno.

„Biblija nas više puta upozorava protiv svega što bi moglo otvoriti vrata utjecaju Sotoninih demona nad nama. Jedan od načina na koji ulaze u naše živote je putem okultnih praksi – čak i onih koji se čine zabavnim ili bezopasnim“, rekao je.

Zaštitimo sebe i našu mladež

Kako da se onda zaštitimo?

„Molite za one koji su zavedeni u mišljenju da je Sotona njihov prijatelj – jer nije“, napisao je Billy. „Osim toga, pobrinite se za svoju predanost Kristu i neka vam cilj bude svakodnevno rasti i jačati u vjeri dok čitate Njegovu riječ i molite i jačate se putem drugih vjernika.“

PROČITAJTE: Bivša vještica i ovisnica je neprepoznatljiva nakon što je život predala Kristu

Ista je studija Barne grupe otkrila da izolirani tinejdžeri koji su najvjerojatnije eksperimentirali s okultnim praksama doživljavaju značajnu količinu stresa i frustracije. S druge strane, tinejdžeri evanđeoske vjere imali su gotovo tri puta manju vjerojatnost da će pasti pod ove opasne aktivnosti.

Dakle, molitveni ratnici, nastavljajte podizati našu mladež. Nastojte doprijeti do izgubljenih svih dobnih skupina i poticati ih da upoznaju Krista, jedinoga koji nas može spasiti od takvog zla!

„Jer nije nam boriti se protiv krvi i tijela, nego protiv poglavarstava, protiv vlastī, protiv vladarā tame ovoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima“ (Efežanima 6,12).

Izvor: Crosswalk.com; Prijevod: Vesna L.