4 biblijske istine za djevojke koje nisu u vezi, a žele se udati

Mnoge djevojke s nestrpljenjem čekaju svog budućeg bračnog druga. Ove biblijske istine su za djevojke koje nisu u vezi, a žele se udati!

Drage djevojke – koje niste u vezi,

Gospodin mi je stavio na srce ove istine i želim ih podijeliti s vama. Nadam se da će vam one biti na ohrabrenje i nadam se da ćemo zajedno moći obnoviti naše umove u pogledu braka.

1. Ne bi vas trebalo biti sram to što želite brak.

Gospodin reče: „Nije dobro da muškarac bude sam. Stvorit ću mu pomoćnicu koja će mu pristajati“. (Postanak 2, 18)

Ponekad želja za brakom može izgledati sebično, ali brak je blagoslov za kojim Bog želi da žudite. Samo željeti biti s nekime u vezi bez saveza jest sebično i to je način kako naša društva funkcioniraju. No Bog podiže svoju letvicu i poziva nas na istinski savez. Kako se približavamo Gospodinu, tako ćemo Njegovo srce vidjeti u instituciji braka i to ćemo zaista željeti. U početku, kada je Bog stvarao svijet, rekao je da je sve dobro osim toga što je Adam bio sam.

VIDI OVO: Molitva za budućeg muža: Vrijedi li moliti?

U današnjoj kulturi dok smo sami tu prazninu pokušavamo ispuniti nezdravim ljubavnim vezama, iskustvima i čak poslovnim karijerama, ali kada je Bog vidio da je Adam sam, On mu je dao ženu. Ako vas itko pokuša uvjeriti da je sebično željeti brak, nježno tu osobu podsjetite da je to Božja zamisao.

2. Sotona želi uništiti vašu nadu u vezi braka.

Lopov dolazi samo da ukrade, ubije i uništi“. (Ivan 10, 10)

Sotona je vrlo suptilan u svojim načinima kako uništiti nadu o braku. On koristi vaše prijatelje, obitelj pa čak i crkvu kako bi vas držao obeshrabrenima. Prva stvar koja se obično dogodi nakon što žena samo spomene to da želi brak jest da joj se brzo odvrati pozornost. Kaže joj se da ne treba o tome razmišljati i da se treba usredotočiti na druge stvari.

Veliki broj muškaraca koji vole Gospodina bivaju napadnutima kroz njihovu seksualnost, karijere, identitet i financije i nisu spremni ozbiljno razmatrati brak. Sotona želi uništiti našu nadu za brak zato što on zna da ako žena ima i grama nade da će se moliti za to i da će njezine molitve biti uslišane.

VIDI OVO: 4 laži u koje samci trebaju prestati vjerovati

Kršćanski brakovi rađaju kršćansku djecu koja će onda zemljom širiti istinu o Božjem Kraljevstvu. Sotona će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi to onemogućio.

3. To što ste same ne znači da s vama nešto nije u redu.

Sva si lijepa, prijateljice moja, i nema mane na tebi“. (Pjesma nad pjesmama 4, 7)

Duboko u sebi žene mogu povjerovati da nešto s njima nije u redu i da je brak nešto što one trebaju zaraditi ili zaslužiti.

U subotu navečer zaplakala sam pred Gospodinom jer sam prihvatila da je to što sam sama bila moja krivica i da sa mnom nešto nije u redu. Ljudi su me često pitali zašto sam još uvijek sama. Uvijek su osjećali potrebu da me trebaju savjetovati u vezi toga što trebam učiniti ako želim da se muškarci počnu zanimati za mene.

VIDI OVO: 5 podsjetnika iz Božje Riječi za one koji su samci

Te nedjelje žena iz crkve koja inače rijetko govori me je zaustavila na parkiralištu crkve kako bi mi rekla da joj je Bog rekao da „je sa mnom sve u redu“. Bila sam oduševljena time što ne samo da Bog čuje moje molitve već da na njih odgovara tako moćno. Postoji toliko obrazovanih, vrijednih i dragih žena koje vole Boga i koje su prekrasne, ali su još uvijek samci. To ne znači da s vama nešto nije u redu.

4. Ako to želite, trebate se pripremiti za to.

A kada molite, trebate moliti s vjerom, bez sumnjanja“. (Jakov 1, 6)

Žene-samice često puta svoju sumnju maskiraju u neovisnost ili čak duhovnost. U jednome trenutku kažemo da vjerujemo u Boga u pogledu muža, u drugom kažemo da nemamo vrijeme za to u svojim životima ili da smo previše usredotočeni na Boga da bismo i razmišljali o braku.

VIDI OVO: Je li on pravi? 5 stvari koje svaka kršćanka treba razmotriti o muškarcu s kojim se viđa

Kada Boga molimo za nešto i samo trebamo ”odraditi” svoj dio tako što ćemo se spremiti za to. Svoje umove trebamo pripremiti za brak. Istinska vjera je u kombinaciji s akcijom. Neke žene kažu da vjeruju Bogu u vezi muža, ali same sebe ne pripremaju za to da budu supruge. Ako vjerujete da netko dolazi kod vas na večeru, ono što ćete trebati učiniti prije toga jest čišćenje dnevne sobe, postavljanje stola, brisanje prašine, itd.

Neke od nas govore da vjeruju Bogu u vezi muževa, ali su naši duhovni i emocionalni domovi neuredni jer se uistinu ne pripremamo za njega. Zapitajte same sebe pokazuju li vaša djela da vi zaista vjerujete u to da će Bog odgovoriti na vaše molitve u vezi muža.

Autorica: Nina Borum; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Theprayingwoman.com