Biblijski filmovi su se počeli snimati od samih početaka kinematografije. Rado ih vole pogledati kršćani i nekršćani.

Nadamo se da će vam se svidjeti ovi biblijski filmovi te da ćete ih rado podijeliti s drugima. Za svaki film postoje domaći titlovi.

Sin Božji

Iako ga je prigrlilo na tisuće sljedbenika i toplo ga dočekuju tamo gdje dođe, Isus Krist se suočava s onima koji ga kritiziraju i izvrću Njegove riječi kako bi se činilo da On djeluje protiv njihove vjere.

Oni se brinu da je dobio preveliku moć i prisiljavaju Rimljane da ga pronađu i uhvate. Jedan od njegovih učenika, Juda, izdaje ga i vodi ih pravo do Isusa. Na pitanje je li on Sin Božji, Isus to priznaje i optužen je za bogohuljenje. Juda kasnije žali što je učinio, ali je prekasno.

”Sin Božji” je priča o životnom putu Isusa Krista od njegovog skromnog rođenja preko Njegovog učenja do raspeća i konačnog uskrsnuća.

U početku

”U početku” je biblijski film snimljen 1966. godine. U pitanju je ekstravagantna produkcija prve knjige Biblije – Postanka. Film obuhvaća Adama i Evu, Nou, Abrahama, Izaka…

Abraham

Samson i Dalila

Samson i Dalila američki je romantični biblijski dramski film iz 1949. u produkciji i režiji Cecila B. DeMillea, a u izdanju Paramount Picturesa.

Jedna noć s kraljem

Jedna noć s kraljem (eng. One Night with the King) je američki biblijski film redatelja Michaela O. Sajbela s biblijskom tematikom snimljen u cijelosti u Radžastanu u Indiji.

Knjiga proroka Daniela

Izvrsna ekranizacija života i djelovanja velikog proroka Daniela.

Djela apostolska

Djela apostolska je biblijski film snimljen prema zapisima evanđelista Luke (koji je i napisao ovu novozavjetnu knjigu). Film uprizoruje događaje koji su se odvijali nakon Isusovog uznesenja na nebo te nastanak same početke Crkve.

Otkrivenje

”Otkrivenje” je izvrstan biblijski film u kojoj glavni ulogu ima fenomenalni Richard Harris. Film opisuje Ivanove vizije s otoka Patmosa i proročanstva o posljednjim događajima prije Kristova povratka.

Isus iz Nazareta

Isus iz Nazareta je jedan od najljepših i najdužih prikaza Isusovog života.

Marija Magdalena

Biblijski film o Mariji Magdaleni, jednoj od najvećih Isusovih sljedbenica i svetica.

 

POGLEDAJTE JOŠ: