Isus Krist, Sin Božji, je najznačajnija osoba u povijesti čovječanstva, a u nastavku donosimo šest najboljih filmova koji govore o Njegovom životu. Svi ovi filmovi o Isusu su s hrvatskim ili srpskim prijevodom.

Evanđelje po Ivanu 

Evanđelje po Ivanu je film iz 2003. godine – priča o Isusovom životu kako je opisano u Ivanovom evanđelju. Ovaj trosatni epski igrani film točno prati Ivanovo Evanđelje, bez dodataka iz drugih evanđelja, ili izostavljanja složenijih dijelova.

Uskrsnuće 

Epska biblijska priča o uskrsnuću i tjednima koji su uslijedili, ispričana kroz oči jednog nevjernika, Claviusa (Joseph Fiennes), visokog rimskog vojnog časnika.

https://vimeo.com/173534182

Isus iz Nazareta

Ova epska drama nastajala je četiri godine (1974. – 1977.), a osvojila je priznanje i pohvalu i kritike i vjerskih vođa diljem svijeta zbog svoje senzibilnosti i ekumenskog karaktera.

Isus (prema Evanđelju po Luki)

Ovaj igrani film se vjerno drži teksta kako ga je zabilježio evanđelist Luka u svom evanđelju.

Priča o Isusovom rođenju (The Nativity Story)

“Priča o Isusovom rođenju” prati putovanje dvoje ljudi, Mariju i Josipa, čudesnu trudnoću i rođenje koje će promijeniti tijek ljudske povijesti – rođenje Isusa.

ISUS: Živio je među nama (animirani film za djecu)

Rođen je u skromnoj nepoznatosti, ali je njegova obitelj morala pobjeći da bi ga spasila od ljubomornog vladara. Opraštao je grijehe, liječio bolesne i dao nadu potištenima i potlačenima, a ipak je bio prezren i odbačen od strane mnogih. Govorio je istinu čak i kada je bilo opasno da to radi. Dobrovoljno je položio svoj život, a zatim uskrsnuo pobjedivši smrt.

Svakako, valja spomenuti i odličnu Gibsonovu ”Pasiju”, klasik ”Kralj Kraljeva” i novijeg datuma film ”Sin Božji”.