Filmovi o Isusu

Koji su najbolji filmovi o Isusovom životu prevedeni na hrvatski jezik? U ovom članku donosimo filmove koje možete pronaći online.

Isus Krist, Sin Božji, je najznačajnija osoba u povijesti čovječanstva, a u nastavku donosimo šest najboljih filmova koji govore o Njegovom životu. Svi ovi filmovi o Isusu imaju hrvatski ili srpski prijevod.

Isus – igrani film

Dokumentarna drama o životu Isusa Krista. Scenarij je čvrsto baziran na Evanđelju po Luki, tako da je gotovo svaka izgovorena Isusova riječ iz Biblije. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Isus iz Nazareta

Ova epska drama nastajala je četiri godine (1974. – 1977.), a osvojila je priznanje i pohvalu i kritike i vjerskih vođa diljem svijeta zbog svoje senzibilnosti i ekumenskog karaktera.

Evanđelje po Ivanu 

Evanđelje po Ivanu je film iz 2003. godine – priča o Isusovom životu kako je opisano u Ivanovom evanđelju. Ovaj trosatni epski igrani film točno prati Ivanovo Evanđelje, bez dodataka iz drugih evanđelja, ili izostavljanja složenijih dijelova.

Isus Krist – Evanđelje po Ivanu (hrvatski audio)

Priča o Isusovom rođenju (The Nativity Story)

“Priča o Isusovom rođenju” prati putovanje dvoje ljudi, Mariju i Josipa, čudesnu trudnoću i rođenje koje će promijeniti tijek ljudske povijesti – rođenje Isusa.

ISUS: Živio je među nama (animirani film za djecu)

Rođen je u skromnoj nepoznatosti, ali je njegova obitelj morala pobjeći da bi ga spasila od ljubomornog vladara. Opraštao je grijehe, liječio bolesne i dao nadu potištenima i potlačenima, a ipak je bio prezren i odbačen od strane mnogih. Govorio je istinu čak i kada je bilo opasno da to radi. Dobrovoljno je položio svoj život, a zatim uskrsnuo pobjedivši smrt.

Svakako, valja spomenuti i odličnu Gibsonovu ”Pasiju”, klasik ”Kralj Kraljeva” i novijeg datuma film ”Sin Božji”.

POGLEDAJTE JOŠ: